Ettevõtja Janek Mäggi soovitused uueks kooliaastaks: mida vähem sa meelde jätad, seda parem (3)

Elu24
Copy
Janek Mäggi.
Janek Mäggi. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Poliitik, ettevõtja, suhtekorraldaja ja luuletaja Janek Mäggi jagas 1. septembril ühismeedias vahvaid soovitusi uueks kooliaastaks. Teisisõnu avaldas Mäggi, mida tema koolis käimise ajast õppis.

Endine riigihalduse minister Janek Mäggi avaldas oma Facebooki seinal kümme asja, mida tema koolis õppis. Loetelu on järgmine: 

1. Tee poppi nii palju, kui tahad, kui läbi vead, läheb sul elus hästi.

2. Õpetajad on alati targemad kui sina, aga nad ei pruugi selleks jääda.

3. Mida vähem sa koolis õpid, seda rohkem pead õppima elult – see on reeglina targem ja kasulikum valik.

4. Hinded tunnistusel näitavad seda, palju sa elu vastu huvi tunned – mida paremad hinded, seda rumalam oled; mida halvemad hinded, seda laiem silmaring.

5. Klassikaaslastega tasub kokku hoida, kunagi ei tea, kellelt pead tulevikus tööd küsima või kellelt raha laenama.

6. Kooli tuleb austada ja kalliks pidada, kui ta sulle paberi annab – paber kinnitab, et sul on ülemisel korrusel kõik piisavalt korras.

7. Mida vähem sa meelde jätad, seda parem – kõik elu jooksul kogunevad teadmised ei mahu mitte kellegi pähe ära.

8. Koolis käimisest on hullem ainult seal mittekäimine – ühiskond ei hinda esmajoones mitte teadmiste hulka ja sünteesivõimet, vaid kinnitust, et need võivad sul siiski olemas olla.

9. Koolis on võimalik õppida ainult seda, mida teised peavad oluliseks, et sa tead. See ei lange reeglina kuigi suures ulatuses kokku sellega, mis on sinu meelest oluline.

10. Mida vähem sa õpid, seda targem sa oled – tark inimene ei raiska oma elu tuupimisele, vaid teab kõike juba enne tuupimise algust.

Postitusega soovis Mäggi kõigile ilusat kooliaasta algust.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles