GALERII JA VIDEO Ansambel Dreadpin esitles loo «Clockwork» verivärsket muusikavideot

Elu24
Copy

Kevadise muusikakonkursi «Maailm kuulub meistrile» võitja Dreadpin viis ellu oma unistuse ning nende lugu «Clockwork» sai uhke muusikavideo. Bänd esitles seda oma suvise Eesti-tuuri «Nõelad organis» lõpukontserdil Tallinnas möödunud laupäeval.

EKKMi baari kogunes suve viimasel laupäeval omajagu rahvast, kes kõik Dreadpini muusikat austavad. Kuid see polnud veel kõik – kontserdi jooksul jäid mööduval kultuurikilomeetril seisma kümned inimesed, et muusikat nautida. Tegelikult oleksid nad võinud ka sisse astuda, kuna peole kindlat piletihinda seatud polnudki.

Igal juhul said elamuse kõik, nii aias sees kui väljas olnud muusikasõbrad, sest pärast sõberbändi Ne’er esinemist lavale tulnud Dreadpin rokkis täiega, keeled suust väljas ja särgid higist tilkumas. Erikülalisena astus üles ansambli Sky Down solist Galina Bankovskiy, kes andis õhtu peategelasele «Clockworkile» oma hääle uuel ja üllataval moel, pannes rahva ennastunustavalt huilates kaasa rokkima.

Kontserdil esitleti ka Jägermeistri konkursi «Maailm kuulub meistrile» peaauhinda ehk koostöös A Cube Agencyga valminud muusikavideot. Seejuures oli Dreadpin ainus rokkbänd, kes kevadisel lauluvõistlusel end rahvahääletusele murdis ning mõnevõrra üllatuslikultki võidule vedas. Bändi kuuluvad vokalist-kitarrist Allan Sermann, vokalist-kitarrist Olaf Piir, basskitarrist Fredy Vamper ja trummar Kuldar Peedo, kes olid ise võidust samavõrra üllatunud kui kõik teised. «Seda tunnet on raske sõnadesse panna,» ütles Sermann toona.

Linti võeti muusikavideo ühe päeva jooksul Tartus Eesti Rahva Muuseumis – tegemist oli asukohaga, millega tõesti kogu bänd rahule jäi. «Muusikavideo tegemine oli väga fun,» kiitis Allan kõiki, tänu kellele teos valmis sai. «Lõpptulemus on vinge!»

Poisid tõdesid, et kõige meeldejäävamaks hetkeks oli ERMi ees bändiga koos mängimine, mida saab ka videos näha. «Asjaolude tõttu ei saanud me mängida video jaoks fono järgi, vaid esitasime seda laivis. Usun, et see andis asjale omamoodi maigu.» Olaf lisas, et ka Tartus jäid inimesed eemal tänaval «esinemist» vaatama.

Kuldar ütles, et muusikavideo kujunes lõpuks väga ilmekaks. «Ma usun, et meid suudeti jäädvustada kõige paremast küljest,» muigas ta, lisades, et eriti mõnus oli tunda end võtteplatsil tõelise rokkstaarina. Väikese bändina pole nad seda varem sel määral kogeda saanud.

Fredy meenutas, et mõte nahkpükste kandmisest, mida stilist talle soovitas, tundus esialgu täiesti jabur ning läks ikka tükk veenmist, et ta need jalga tõmbaks. «Aga tuleb režissöörile ja stilistile au anda – videos näevad need tõesti väga cool'id välja!» rõõmustas Fredy.

Kuid mis nüüd edasi? Allan lubab, et muusikakirjutamist ei jäeta ning loodetavasti valmivad järgmisedki vinged muusikavideod. «Mõned uued lood on juba lõpuni kirjutatud,» kinnitab ka Olaf. «Plaan on minna sügisel stuudiosse, et saaks aasta lõpuks uue singli välja.»

Seniks aga vaata Dreadpini loo «Clockwork» värsket muusikavideot!

Muusikavideo režissöör oli Aleksandr Tokarev. Konkurss «Maailm kuulub meistrile» toimus Jägermeistri ja Sky.ee koostöös. Žürii esimees on Tanel Padar, lisaks kuulusid žüriisse raadiohääled Andi Raig, Kristjan Hirmo ja Maris Kõrvits, ajakirjanik Merje Merdik, laulja Laura Prits, Jägermeistri tootejuht Ergi Asten, Havas Creative'i loovjuht Toomas Verrev ja A Cube Agency režissöör Aleksandr Tokarev. Peaauhinnaks oli 5000-eurone muusikavideo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles