ELU25 ⟩ Juku-Kalle Raid: vaata ülikummalist videot! Kaja Kallase pildi põletajad on internetist ammu tuttav võitlussalk (2)

Venelaste "Putini salga" või "Otrjadõ Putina" liikmed Foto: Kuvatõmmis videost
Juku-Kalle Raid
, Ajalehe KesKus peatoimetaja
Copy

Venelaste «Putini salga» või «Otrjadõ Putina» liikmed on pildil püsinud juba aastaid. Kui mõned vihased pensionärid ridadest ära surevad, tulevad uued ja vähe nooremad asemele, kirjutab Juku-Kalle Raid. Kui aga nende penskarite tegemisi vaadata, siis on see kõik kohati lausa jahmatavalt absurdne ning uskumatult naljakas.

Võtame siis algatuseks tsitaadi, mida äsja kasutas puhuti aktiveeruv «Putini salk» – ülevenemaaline kamp pensionäre, kes on otsustanud võidelda mitte vaid Putini, vaid kogu Vene impeeriumi eest.

Lõbus kamp totakaid vanureid

«Meie, Putini salk, kogunesime täna erakorralisele koosolekule, et protesteerida kõigi Balti riikide vastu, mida juhib see mees (pensionär vehib siinkohal Läti presidendi Egils Levitsi fotoga), kes tahab ehitada venelastele koonduslaagreid. Kaua see veel kestab?» karjatab filmiklipis traagiliselt Putini salga liige.

Suur osa vene rahvast jääb uskuma lugu oma erilisusest või muinasjuttu sellest, kuidas vene rahvas on kõigile alati head teinud – mis seguneb lausetega «pidage mokad maas, muidu tambime teid mutta!».

Seejärel kukutakse põletama Balti riikide ning Poola presidendi pilte ja väljaprinditud lippe, ämbrisse tulle lendab ka Kaja Kallase pilt. «Venelased on alati võitnud, vabastanud ja aidanud kõiki,» kõlab mõne aja pärast samas videos.

Siinkohal tulebki tõdeda, et lääne probleem ei ole mitte niivõrd halb Putin, vaid suur osa vene rahvast. See kamp on oma militaarsest, võidurikkast ning imperiaalsest minevikust sedavõrd sõltunud, et mingi muu variant, vastuvaidlemine või muu maailma eriarvamus nende jaoks kõne alla ei tule.

Mitmed Vene ajaloo tundjad on juhtinud tähelepanu sellele, et seni kuni suur osa vene rahvast jääb uskuma lugu oma erilisusest või muinasjuttu sellest, kuidas vene rahvas on kõigile alati head teinud – mis seguneb lausetega «pidage mokad maas, muidu tambime teid mutta», ühesõnaga täieliku skisofreeniaga, selles riigis mitte midagi ei muutu. Kogu süsteem peab kildudeks kukkuma, et midagi muud sündida saaks.

Muttide sõda koroona vastu

Tegemist pole vaid sammuga Kaja Kallase, Balti riikide või Poola vastu. Sama bande Putini salgast üritas näiteks paar aastat tagasi täiesti tõsimeelselt kaitsta Venemaad koroona eest, mis on muidugi lääne soperdajate alatu vandenõu püha Venemaa vastu. Hoovile kogunes kümmekond inimest ühe hasartsema mammi juhtimisel, kes hakkasid koroonat riigipiiridelt «tagasi peksma». Selleks kasutati valget pаberit või suurendatud fotosid viirusest, millega tehti ebamääraseid ringe ja karjuti loitsusid. «Koroona ei jõua iialgi Venemaale,» lõugas mutt oma toetajate saatel. «Meie maal mingit viirust ei ole!»

Koroonavastane võitlus sotsiaalmeedias levis nagu kulutuli. Olen näinud kümneid variante, kus räpastes ja lagunevates Vene magalarajoonides kogunevad hoovidesse valgete paberitega vehklevad hullumeelsed, kes riiki pandeemia eest kaitsevad.

Olen näinud kümneid variante, kus räpastes ja lagunevates Vene magalarajoonides kogunevad hoovidesse valgete paberitega vehklevad hullumeelsed, kes riiki pandeemia eest kaitsevad.

Nüüd on sihikul siinsed presidendid ja lipud, sama kamp on aga hoolsalt põletanud ka USA lippe ning muuseas pidanud sütitava teenistuse vaibakloppimiseks mõeldud platsil Donald Trumpi toetuseks. Samas on vinged mutid oma filmitud miitingutel põletanud ka dollareid. Aga mitte neid õigeid. Ikka pilte! Allolevas videos lajatatakse muidugi püstoliga puruks tahvelarvuti – «Ei ole vaja meil Ameerika tooteid!» Naera puruks, nagu ütles Eino Baskin Odessa humoristi Žvanetski sõnadega.

Ja lisaks põletatakse muidugi ka Vene teisitimõtlejate fotosid, samas lendas ühes videos tulle ammu surnud Churchill. (Põle põrgus, sa lurjus ja äraandja!)

Lisaks leidub Putini rühmal veel üks äge pöördumine, sedapuhku Elon Muski poole. «Me oleme kuulnud, et sul seal Ameerikas mingi asi ei õnnestunud,» hüüab punapäine putinlasest mutt ja soovitab tal võtta kõik oma dokumendid, kaapida kokku oma raha ning sõita Venemaale, kus ta viivitamatult avasüli vastu võetakse. «Meil on armastus, meil on austus, meil on terve suur ainulaadne Venemaa!»

Mutid, kes näitavad vene rahva nägu

Kõik see on netist leitav ja oleks isegi ehk naljakas, kui ei sümboliseeriks üht vene rahva kõige hullemat külge: võtta endale õigus õpetada kogu maailma elama nii, nagu meeldib vene rahvale, sest venelased ju «võitsid», «vabastasid», «abistasid», «toetasid» kogu maailma. Aga tänuks on vaid reetmine ja komme Venemaad mitte austada ning armastada, mis aga ei tohiks olla võimalik, kuna Venemaa on jumalast ära valitud koht ja kes vastu vaidleb, peab saama karistada.

Täiesti tänane situatsioon. Mutid ja ätid lagunevate üheksakordsete hoovidel ei näita meile midagi muud kui (lisaks enda omale) ka suure osa noorema Venemaa olemust. Sest just nemad on noore põlvkonna üles kasvatanud.​

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles