FOTO JA VIDEO ⟩ «Õuntega on kindlasti halvasti...» Tartumaal üllatasid kohalikke pirakad raheterad (1)

Elu24
Copy
Raheterad Aakres.
Raheterad Aakres. Foto: Facebook/Kairo Kiitsak/Kairi Laikask

Tartumaa ja Valgamaa võisid esmaspäeva õhtupoolikul saada pihta korraliku äikesevihmaga ning mõnel pool sadas ka rahet – suisa nii suurt, et ega tikutopsile enam väga alla ei jää!

Sünoptik Kairo Kiitsak kirjutab oma Facebooki lehel, et Tartumaal Aakre kandis võis veidi enne kella viit õhtul näha 3–3,5 cm läbimõõduga raheterasid. Postitusse on Kiitsak lisanud foto, kus raheterade juurde on pandud tikutops, mis teradest palju suurem polegi!

Foto sünoptikule saatnud Kairi sõnab, et ehkki raheterad on tõesti üpriski hirmuäratavalt suured, siis õnneks ei teinud taevast sadanud jäätükid midagi kurja ja miskit rahe tõttu katki ei läinud. «Meie talu sai ainult natuke rahet, vihma kahjuks mitte,» ütleb naine.

Rõnguski oli kell pool kuus tihe rahesadu, millest postitati ilmahuvilisi koondavasse Facebooki gruppi video:

Video üles filminud Rein ütleb, et viibib hetkel küll tööl ning raheterade tehtud kahju hinnata ei saa, kuid arvab, et loodusjõud kindlasti mingit kahju tema varale tegid. «Rõngu maakodusse lähen homme vaatama, õuntega on kindlasti pahasti...» nendib Rein kurvalt.

Juuni lõpus kõva rahesadu kogenud Kanepi kandis elav Avo ütles toona, et rahe peksis paraku puruks kartulipealsed ja kurgitaimed. «Kestis oma 20 minutit. Pole elus nii tihedat ja pikka rahesadu kogenud,» sõnas mees.

Ilmajaam andis täna teada, et Eesti lääne- ja loodeosas on esmaspäeva päeval pilves selgimistega ilm ning kohati sajab hoovihma. Ida ja lõuna pool on pilvisem ning vihmahooge on laialdasemalt, kohati on äikest ja Kagu-Eestis võib olla tugevaid sajuhooge.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles