Pirita ranna ujumisalale kimasid jetivennad. Rannavalve: nad polnud purjus (1)

Triin Roos
, ajakirjanik
Copy
Jetisõitja jäi randa kinni.
Jetisõitja jäi randa kinni. Foto: Erakogu

Pirita rannas õhtut veetnud meest šokeerisid järsku randa kihutanud jetid. «Kas jetijuhid olid purjus?» imestab ta.

Rannas perega aega veetnud Jaan (nimi muudetud, toimetusele teada) jagab sotsiaalmeedias pühapäeva õhtul Pirita rannas nähtut: «Silma ja kõrva järgi tuvastatuna väga täis venekeelsed jetivennad kimasid otse rannahoone ette ujumisalast läbi ja randa kinni. G4S-i rannavalve aitas nad lisasõitjatega uuesti merele. Ei tea, mis loogikast lähtudes,» kirjutab mees, lisades, et õnneks oli selleks ajaks suur osa suplejatest koju läinud.

Jetid kihutasid rannaalale.
Jetid kihutasid rannaalale. Foto: Erakogu

«Tegime kohe ka politseisse kõne ja sealt reageeriti korrektselt,» ütles Jaan Elu24-le. «Politsei tänas ja lubas tegeleda ja ka rannavalvega suhelda. Saadeti ka alus merele, aga jetti laevaga ei püüa.»

«Üks jettidest oli nii kõvasti põhjas kinni, et turbiinist lendas liiva. Oleks arvanud, et rannavalve hoolib ka ohutusest merel ja ei pane õlga alla, et nende probleem saab kellegi teise omaks merel,» avaldas Jaan, kellele tundus, et jetijuhid olid napsitanud.

G4S-i rannavalve selgitab olukorda

G4S-i kommunikatsioonijuht Maxim Tuul kinnitas Elu24-le, et jetisõitjad ei olnud tarbinud alkoholi. «Jetisõitjad soovisid rannast peale võtta kahte kaassõitjat. Purjus nad ei olnud, kuid rikkusid avaliku ranna reegleid, sest jetiga ei tohi randa tulla,» ütles Tuul. 

«Nad väitsid, et ei teadnud seda reeglit, ja kuna nad olid liiva sisse kinni jäänud, siis aitas rannavalve nad välja ja selgitas, et nad liiguks poide taga.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles