KLÕPSUD JA VIDEO Teatrilaadal osalenu: väga tore oli, isegi «Pähklipureja» valvepost oli müügil

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Estonia teatrilaat
Estonia teatrilaat Foto: Elu24

Tuhanded inimesed kogunesid täna Estonia teatri ümbrusesse, kus toimus teatrilaat.

«Teatrilaat oli väga tore,» jagas Elu24-ga oma muljeid laadal käinud Indrek. «Balletiõpilased olid kohal ja müüdi rekvisiite. Pakkumisel oli isegi etendusest «Pähklipureja» pärit valvepost,» ütles ta. «Lõpuks saatis ilmataat kuuma suvepäeva jahutuseks ka vihma.»

Estonia teatrilaat
Estonia teatrilaat Foto: Elu24

Ooperimaja kõrvale püstitatud suurel välilaval toimus tasuta kontsert, kus tulid ette kandmisele palad tuntud ballettidest ja ooperitest, näiteks Julia valss Gounod’ ooperist «Romeo ja Julia». Lisaks tutvustas teatri loominguline juht Arvo Volmer uuslavastusi ja rahvusooperi repertuaari kullafondi. Eelmise aasta Estonia teatri sõbra tiitli laureaat Neeme Raud aga andis teatepulga üle 2022. aasta teatrisõbrale, kelleks sai tantsu-uurija ja -kriitik Heili Einasto.

Teisel pool maja olid avatud balleti- ja ooperialad. Balletialal toimus näidistreening, kus astusid Eesti rahvusballeti kunstilise juhi Linnar Loorisa juhendamisel üles rahvusballeti tantsijad.

Ooperitelgis oli võimalus lähemalt tutvuda hooaja esimese uuslavastusega «Orpheus põrgus» ning panna oma teadmised proovile ooperiviktoriinil.

Foto: Elu24

Pärnu maantee poolsel kõnniteel avati kolme kuulsa estoonlase – Teo Maiste, Mati Palmi ja Sulev Nõmmiku – sümboolsed jalajäljed. Mälestusplaatide autor on skulptor Tiiu Kirsipuu. Ajalukku jälje jätnud kuulsate estoonlaste sümboolsete jalajälgedega plaate on teatri ümbruses tänaseks juba 37.

Estonia teatrilaadale kogunes arvukalt inimesi.
Estonia teatrilaadale kogunes arvukalt inimesi. Foto: Elu24

Teatrimaja taga toimus estoonlaste kirbuturg, kus oli müügiks palju erinevat toidu- ja teatrikraami ning käsitöökaupa. Teatrihoone vasakpoolsel küljel olid müügil erinevatest Estonia teatri lavastustest pärit rekvisiidid ja kostüümid.

«Pileteid müüdi ligi 2000.»

Laadapäeval sai soodsalt osta ka kogu hooaja etenduste ja kontsertide pileteid – neid müüdi täna ligi 2000. Pileteid saab 30 protsenti soodsamalt osta veel kuni 9. septembrini.

Estonia teatrilaata korraldatakse igal aastal.

Foto: Elu24
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles