GALERII ⟩ Vaata, kui vinged lennumasinad Red Bulli lennupäeval mõõtu võtsid

Elu24
Copy

Laupäeval, 27. augustil toimub Tallinnas Admiraliteedi basseini juures maailmakuulus Red Bull lennupäev. Esimesed lennumasinad on kohal ja aukartust äratav lennuplatvorm on samuti pöörasteks lendudeks valmis!

Red Bull lennupäeva näol on tegemist iseehitatud lennumasinate võistlusega, kus kohtunikud hindavad lennumasinaid kolmes kategoorias: loovus, etteaste ja lennumasinaga läbitud distants. Ehk lisaks peamisele ülesandele – lennata kaugele, on eesmärgiks ka laheda disainiga originaalne lennumasin ja silmapaistev tiim ning enne lendu tulev etteaste, millega on võimalus võluda kohtunikke oma andekusega ning võita publiku poolehoid.

Julgete ja loominguliste osalejate seast aitab võitja valida žürii, kuhu kuuluvad saatejuht Keili Sükijainen, vigursuusataja Kelly Sildaru, hiljuti üle Maasi jõe kõndinud slackliner Jaan Roose, laulja Liis Lemsalu, Tallinna Sadama esindaja Marju Zirel, fitnesstreener Marlen Heldemeel, muusik Jaagup Tuisk, Magnetic MRO esindaja Ene Kirpus, Lennuakadeemia lennundustehnika osakonna juhataja Karl-Eerik Unt ja piloot Annika Ruusmäe.

Red Bull lennupäev ei toimu Eestis teadupoolest esmakordselt – esimene selline üritus toimus 14 aastat tagasi, kui kõige pikema, 23-meetrise õhulennu tegi võistkonna «Laev nimega Lennuk» lennumasin. Maailmarekord kuulub ameeriklastele, kes Long Beachil masina suisa 78,5 meetri kaugusele suutsid lennutada.

Täna toimuvale Red Bull Lennupäevale on oodatud kõik huvilised, üritus on tasuta! Lennupäeva avapauk toimub kell 13, kuid lennumasinaid saab lähemalt uudistada juba alates varahommikust kuni 12.30-ni.

Vaata fotosid lennumasinatest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles