Kuningast «sugutäkk» hakkas arsti soovitusel probleemide ennetamiseks midagi väga uuenduslikku kasutama (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Inglise ja Šoti kuningas Charles II ja ta naine Portugali päritolu kuninganna Catherine de Braganza. Illustratsioon 1837. aastal Suurbritannias välja antud raamatus «Colorful History of England»
Inglise ja Šoti kuningas Charles II ja ta naine Portugali päritolu kuninganna Catherine de Braganza. Illustratsioon 1837. aastal Suurbritannias välja antud raamatus «Colorful History of England» Foto: shutterstock.com

Inglismaa ja Šotimaa kuninga Charles II (1630–1685) valitsusaega (1660–1685, de jure alates 1649) mäletatakse poliitiliste segaduste ja katkuepideemia järgi, mis viis riigi kaosesse. Kuid eelkõige kinnistas ta end ajalukku kui seksihull kuningas, kes kasutas tol ajal revolutsioonilist rasestumisvastast vahendit – kondoomi.

Luksust ja head seltskonda nautinud Charles II armastas kauneid naisi, keda tal oli jalaga segada, ning vahetas armukesi üsna sageli.

Rahvale meeldis meelelahutust armastav kuningas, kuid õukondlastele tekitas ta kergemeelne olek halle juukseid ja probleeme. Charles II-t huvitasid rohkem seks ja peod kui riigiasjad ja poliitika.

«Charles II oleks suurepärane kuningas, kui ta ei oleks nii palju naistest huvitatud. Naised on ta nõrkus, mis teeb ta nõrgaks,» öeldi õukonnas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles