GALERII JA VIDEO Purjus peaga rooli taha istunud Indrek Tarand jalutas arestimajast välja: võtsin autost asju ja rooli ei istunudki (21)

Copy

«Mul ei olnud plaaniski autoga sõitma minna. Mul oli lihtsalt vaja auto seina äärest ära võtta,» kommenteeris Tarand pärast arestimaja väravast väljumist. Tarandi sõnul ei viibinud ta välisministeeriumis, vaid läks parklasse hoopis Radissoni hotellist.

Ööl vastu kolmapäeva pidasid politseinikud Tallinnas välisministeeriumi ees kinni endise Euroopa Parlamendi saadiku Indrek Tarandi. Ministeeriumi parklast autoga lahkuda üritanud mehel tuvastati kriminaalne joove ja ta toimetati jaoskonda. 

Kolmapäeva pärastlõunal vabanes Tarand arestimajast. Juba kaugelt hakkas silma tema erkoranž pintsak. Fotograafe nähes läks mees aga nurga taha peitu ja lasi värava taga seisnud ajakirjanikel end oodata. 

«Võtsin autost asju ja rooli ei istunudki,» kommenteeris Tarand, kui arestimaja väravate ette tuli. Enda sõnul ei tahtnud ta üldse autoga sõitma minnagi. «Mul ei olnud plaaniski autoga sõitma minna. Mul oli lihtsalt vaja auto seina äärest ära võtta,» ärritus ta ja süütas suitsu. «Ma ei olnud ministeeriumis, ma tulin Radissonist,» kordas Tarand. Mehe sõnade kohaselt oli tal seal kohtumine, ent paar asja oli vaja öötundidel töölt kaasa võtta. 

«Nüüd on menetlus ja...» tõstis ta suitsu suu ette, tõmbas mahvi ja sammus väravatest eemale. «Need asjad oleks võinud tegelikult hommikuni oodata. Aga no tahad ära teha kiiruga,» tunnistas ta.

Kuidas Tarand tänast päeva veeta kavatseb, jääb saladuseks. «Ei kommenteeri midagi.» Kedagi teda autoga arestimaja juures ootamas ei olnud. «Teie tulite mulle järgi. Teie viite mu ära,» ütles ta muiates.

«​Muidugi kahetsen»

20 aastat tagasi jäi Tarand samuti joobes peaga autoroolis vahele, ent nii nagu ta ise ütles: «Inimestel on kalduvus...» Seda mõtet ta paraku ei lõpetanud.

Mõeldes tagasi eilsele õhtule, tunnistas Tarand, et lisaks jookidele võiks üldse siin elus mõned asjad võtmata jätta.

Arestimajas veedetud ööst on tal aga pigem head mälestused. «Viisakas, puhas, korrektne...» seisatas ta ja mõtiskles. Siiski tunnistas Tarand, et tagasi ta sinna ei kipu. «Nalja teete või? On teid kunagi kinni peetud?» küsis ta pärast pea pooleminutilist mõttepausi. «Ma soovitan hoiduda sellest.» Vangutas ta pead ja tõmbas paar mahvi suitsu.

Töösuhte lõpetamist ta kommenteerima ei soostunud. «Telefon on punnis, aga ma pole jõudnud vaadata.»

Kriminaalses joobes autorooli

Kella 1.30 ajal jäi välisministeeriumi juures silma, et Indrek Tarand üritas oma autoga ministeeriumi parklast väljuda, kuid turvamees ilmselt tõkkepuud ei avanud.

Kohale saabus kaks politsei ekipaaži ja Indrek Tarand paigutati politseiautosse ning toimetati jaoskonda.

PPA kinnitas Postimehele, et kella 1.30 ajal kontrollisid politseinikud kesklinnas Islandi väljakul joobekahtlusega sõidukijuhti. «58-aastasel mehel tuvastati kriminaalne joove, ta kõrvaldati juhtimiselt ja peeti kinni,» ütles PPA pressiesindaja.

Järgmisel hommikul kommenteeris Postimehele öist juhtumit välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa): «Minu vastus on üks ja selge: loomulikult sellise teo toimepanija ei saa jätkata välisministeeriumi teenistuses ja seni peab asjuri ülesandeid täitma lähetuses olev diplomaat.»

Tarand pidi alustama 26. augustist suursaatkonna asejuhina tööd Valgevene pealinnas Minskis.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles