KÜMNEID TUNDE MEREL ⟩ Katkenud kõne ja otsa saanud kütus: kummipaadiga merel kaduma läinud mees leiti elusalt

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Tartu Postimees

Teisipäeva hommikul läks kaduma Rohuküla sadamast kummipaadiga merele läinud vanahärra. Hiliste öötundideni kestnud otsingusse kaasati päästeamet, helikopter ja kümned vabatahtlikud. Täna hommikul leiti mees Heltermaa sadamast.

23. augusti õhtul andis Tallinnas elav noormees Facebookis teada, et tema lähedane, ema elukaaslane läks kummipaadiga merele, et sõita Vormsile, ent äkitselt katkes temaga kontakt.

«Hommikul kell kaheksa läks kummipaadiga Rohuküla sadamast merele ja kell neli oli viimane kõne,» kirjutas mees Facebookis. Viimases kõnes sõbrale palus merele läinud härra end aidata ja pärast seda kõne katkes. Tema telefon oli välja lülitatud.

Facebookis abi küsinud mees tõdes toimetusele, et ema elukaaslane käis merel tihti – mitu korda nädalas. Saadud telefonikõnest, et kontakt lähedasega on kadunud, on ta siiani šokeeritud. «See tunne, kui selline kõne tuleb... See, mida ema tundis...»

Mees leiti kolmapäeva hommikul

Kolmapäeva hommikul said lähedased kõne, et mees on elusalt leitud. «Kell üheksa hommikul helistati, et ta oli ära eksinud ja ta leiti Heltermaa sadamast,» sõnas lähedane kergendusega Elu24-le. Lisaks politseile kaasati otsingusse vabatahtlike selts ja SA Kadunud. «Hilisööni suhtlesime Aare Rüütliga ja käisime ise ka varahommikul uuesti merel otsimas.»

Marge Kohtla, PPA mereturvalisuse grupi juht, sõnas, et said eile kella nelja ajal teate, et Rohukülast kummipaadiga kalale läinud 64-aastane mees on kaduma läinud. «Oli teada, et mehe auto on Rohuküla sadamas kohas, kust ta paadiga vette läks,» lisas Kohtla. 

Politsei reageeris sündmusele ja kontrollis sadama ala, samuti käivitati otsingud vee peal, kus meest otsisid PPA lennusalga kopter, samuti Vormsi, Rohuküla ja Haapsalu vabatahtlikud merepäästjad. Ala vaatas läbi ka PPA lennusalga lennuk termokaameraga. Meest paraku veest ei leitud ja otsingud lõpetati.

Täna, 24. augusti hommikul märkas Heltermaa ja Rohuküla vahel liikunud PPA laevastiku laev merel paati. Selgus, et tegu oli päev varem kaduma läinud mehega.

Kalamehe sõnul oli tal kütus otsa saanud ja ta oli eile triivinud Heltermaa sadamasse. Mehe tervisega oli kõik korras ning PPA meeskond toimetas ta koos paadiga tagasi Rohuküla sadamasse.

Politsei tuletab meelde: 

Merele minnes andke oma lähedastele teada, kuhu täpselt planeerite minna ja millal tagasi tulla.

Merele minnes peab olema kaasas päästevarustus ja kaasa tuleks võtta laetud telefon.

Ohutu meresõidu tagab töökorras varustus ja oludele vastav veesõiduk – veekogule minnes tuleb alati kontrollida oma veesõiduki tehnilist seisundit, navigatsiooni- ja raadiosideseadmete töökorras olekut.

Merel hätta sattununa helista merevalvekeskuse numbril 6191224 või hädaabinumbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles