Teleekraanilt tuntud Teele kahtlustab, et ei leia maine tõttu tööd: olen Tori peal kurikuulus (2)

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Toris elav Teele.
Toris elav Teele. Foto: Kuvatõmmis

Saadetes «Märgatud Eestis» ja «Kuuuurija» olnud Teele Teder tunnistab, et vaatamata tõsistele jõupingutustele pole tal õnnestunud pärast kuudepikkust otsimist tööd leida. «See on õudne tunne, kui tööd ei leia. Otsid ja otsid...» räägib Toris elav naine.

Möödunud aastal jagas Pärnu lähistel Toris elav 47-aastane Teele Teder telekaamerate ees lugu sellest, kuidas välismaa kelmid tal naha üle kõrvade tõmbasid ja ta jäi ilma kogu oma maisest varast.

Nüüd, kui saatest on möödas pea aasta aega, tunnistab Teele väriseval häälel, et just telesaadetega kaasnenud tähelepanu tõttu on tal raskusi töö leidmisega. «See on õudne tunne, kui tööd ei leia. Otsid ja otsid...»

Tööotsingud

Filoloogiharidusega Teele nentis, et praeguses olukorras ta ühestki tööst ära ei ütleks. Nii kandideeris ta suvel tuttava soovitusel kohalikku Coopi poodi müüjaks. «Rahvas juba rõõmustas minu üle, et saan lõpuks tööle... pärast kolme kuud otsimist,» meenutas Teele.

Asjad ei läinud aga sugugi plaanipäraselt. «Juhendaja käratas mulle kolmandal proovipäeval, et kui ei ole kiire, siis ei saa poes töötada. Aga aja jooksul saab ju selgeks õppida,» ei näe Teele siinkohal probleemi. «Kohe peab selgeks saama. Kohe!» imiteeris ta juhataja öeldut. Selget vastust, miks teda tööle ei võetud, ei ole Teele väidetavalt tänase päevani saanud ja nii usub ta, et tegu on pahatahtlikkusega.

Kuna Teele Tori Coopi tööle ei saanud, hakkas ta kinni Sindi Coopi uksel olnud kuulutusest, kus otsiti samuti müüjaid. «Uksel oli silt, et otsitakse kassapidajaid, müüjaid,» meenutas Teele. Naise sõnul toodi aga juba esimesel kohtumisel esile tema väidetav halb maine. «Tuttavad on ka öelnud, et see, et ma telekas käisin, et sellega rikkusin oma maine ära ja pean sellega leppima. Üks ütles, et ma olen Tori peal kurikuulus,» ei suuda Teele mõista. «Sindi Coopi juhataja ütles, et kontorist tuli korraldus, et seda inimest proovipäevale mitte võtta. Tundub, et paber ei loe enam midagi,» jääb Teelele mõistmatuks. Ta tunnistas, et juhataja öeldu oli šokeeriv ja tuli kui välk selgest taevast. «Et kuidas nii inimesele öeldakse, et sinu isiksus ei sobi.»

Augusti keskpaigas paistis lootuskiir – Teele kutsuti Pärnu Port Artur 2 Coopi poodi proovipäevale. «See oli pehmelt öeldes karm kogemus. Raske füüsiline töö püstijalu. Hetkekski istuda ei tohtinud, kohe sain etteheitva pilgu, pearaputuse ja märkuse osaliseks. Päeva lõpul noomis juhataja mu korralikult läbi,» jagas ta proovipäevast muljeid.

Mis tööd Teele kõige meelsamini teha sooviks? «Oluline on lihtsalt tööle saada,» nentis ta. «Saadan küll CVsid ja motivatsioonikirju, aga enamalt jaolt ei tule isegi eitavat vastust,» on ta lootust kaotamas. «Kohaliku raamatukogu töötaja ametikohale kandideerides saadeti juba järgmisel päeval kähku eitav vastus.»

Toimetusel ei ole õnnestunud nädala aja jooksul Coopi kommentaari saada.

Hiljuti isa matnud ja praegu üksi elav Teele on aga murest murtud – talv on tulekul ja arved vajavad maksmist. «Praegu olen üksipäini, aga loodetavasti see nii siiski ei jää...» muigab ta.

Abipalve

Kui keegi saab Teelet aidata tööpakkumisega Pärnus või Pärnumaal, palub ta helistada numbril 506 8359.

Eesti töötukassa kommunikatsiooninõunik Lauri Kool tõdes, et konkreetset juhtumit nad kommenteerida ei saa, ent kurb on näha, et viimastel aastatel on sagenenud juhtumid, kus inimesed on osalenud kuskil projektis, saates, internetis teinud midagi – ja seetõttu hiljem ei leia töökohta.

«Kahjuks on selliseid asju ja küsimusi aina sagedamini ette tulnud,» nentis Kool.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles