Televisioon vajab noori naisi

Hendrik Alla
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühikarotid täies koosseisus. Esireas vasakult Keit Marjamaa, Karel Tallermaa, Sabrina Abdullajeva, Merilin Lõhmus, Hanna Parman, Evelin Vahtra, Salme Poopuu, Rosanna Lints ning tagareas Aleksander Silves ja Adeele Tähemaa.
Ühikarotid täies koosseisus. Esireas vasakult Keit Marjamaa, Karel Tallermaa, Sabrina Abdullajeva, Merilin Lõhmus, Hanna Parman, Evelin Vahtra, Salme Poopuu, Rosanna Lints ning tagareas Aleksander Silves ja Adeele Tähemaa. Foto: Raigo Pajula

Tuuli Roosma tunneb asja. Ära kunagi hakka torkima midagi, mis niigi hästi töötab. Ilmselt Eesti parima noorsooseriaali «Ühikarotid» produtsent sai aru, et kolme hooajaga on näod end juba ammendanud, ja jätkas sama seriaali uute amatööridega. Noored said aru, et siit koidab tähelend meediataevasse ja nii mõnigi saab Elu234 stammkundeks nime Ühikaroti-… (sisesta nimi) all.


Saatesarja eelmine versioon tegi tuntuks Liina Vahteri, kes pääses värske ekraaninäona isegi saatesse «Tantsud tähtedega» ja tagasihoidlikuma saavutusena sotsiaaldemokraatide nimekirjas riigikokku kandideerima. Vat mida üks teleseriaal kõike teha võib! Seega pole imestada, et uue versiooni näitlejakohtadele oli erakordselt kõva konkurents – ühele rollile kandideeris avalikul konkursil 111 inimest.

Meedia võimu on ära tabanud ka Tallinna Tervishoiu Kõrgkool, mis andis rotimeeskonnale salvestamiseks kasutada oma ruumid. Kõrgkooli esindaja ei varjanud, et neil on selleks rangelt pragmaatiline põhjus: populariseerida oma kooli ja uusi õppureid värvata.

Kui eelmises versioonis oli «Ühikarottide» põhirõhk poistel – näiteks Staffi (Lauri Pedaja) ja Tibu (Roger Stahlman) tegelaskuju nutavad mõned noored televaatajad siiamaani taga –, siis sedapuhku on pandud rõhk noortele naistele. Suhe õrnema soo kasuks on 6:3.
Küllap teab arvestatava kogemusega Roosma, et neidudest on lihtsam meediatooteid vorpida.

Üks selline on ka seriaali võetud. Superstaarisaates tuntuks saanud, kuid enne lõpulahingut välja langenud Rosanna Lints proovib nüüd näitlejakarjääri. Esimese osa põhjal otsustades ületavad neiu lauljavõimed näitlemisoskuse. Samas võib asi olla selles, et stsenarist ja režissöör Arbo Tammiksaar ongi talle sellise nähtamatu rolli kirjutanud.

Nagu ka esimeses versioonis, on tegelaskujud siin üsna selgelt, jämeda viltpliiatsiga markeeritud. Esimese seeria põhjal on muidugi vara otsustada, kuid võib karta, et üheksast tegelasest ei saa mitte kõik võrdsel määral tähelepanu nautida.

Esialgu jääb mõistatuseks Sabrina Abdullajeva mängitud Ariel, kes peale külma ja ülbe pilgu esimeses osas üldse rohkem eetriaega ei saanud. Ma loodan, et see tegelaskuju annab Tammiksaarele võimaluse noore vaataja jaoks avada natuke eestlaste võõraviha ja -pelguse tagamaid.

Esimese osa põhjal tundub, et staari küpsetatakse Salmest (Adeele Tähemaa). Küllaltki vastuoluline tegelane: kuldmedaliga manipulaatorist alkoholiprobleemiga provintsineid.

Produtsent Roosma tunnistas ise, et Salme karakter on tema lemmik. Loomulikult ei tohi Tähemaa tegelast segi ajada tema nimekaimu, Ühikamutt Salmega (Salme Poopuu), kes on tõeline kultustegelane ja ilmselt säravaim leid kogu Eesti seriaalinduses.

Ülejäänud tegelased jäävad esimese seeria põhjal üsna visandlikuks. Ma ootan üsna palju Merilin Lõhmuse mängitud Truudelt, kes – ma loodan – lisaks oma sirgjoonelisusele mõned tumedamat karva iseloomujooned külge saab.

Poisid peavad Roosma idee kohaselt kuuele tüdrukule taustavokaali leelotama. Midagi nii jõulist, nagu oli eelmise hooaja Staff, siit ei paista. Koomilise Tibu rolli peab ilmselt välja kandma Keit Marjamaa mängitud Gregory. Armsa poisi ossa on planeeritud Sander (Karel Tallermaa). Sümpaatne näolapike, ei ole midagi öelda, küllap ta hakkama saab.

«Ühikarotid: Õed»

(Reede, 2012)

Neljapäeviti Kanal 2s kell 20.35

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles