Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

VIDEO FSB: Dugina mõrvas kahtlustatav Vovk oli piiriületuse ajal blond, kuid lahkus riigist tumedate juustega (2)

Copy
Darja Dugina mõrvas kahtlustatav Natalja Vovk.
Darja Dugina mõrvas kahtlustatav Natalja Vovk. Foto: Ekraanitõmmis videost.

Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) avaldas esmaspäeval, 22. augustil video Darja Dugina mõrvas kahtlustatavast Ukraina kodanikust Natalja Vovkist, kes väidetavalt põgenes Pihkva kaudu Eestisse. «Ametlikku infot ega päringut Venemaa asutustelt sel teemal meile laekunud ei ole,» ütles PPA pressiesindaja Ragne Keisk Elu24-le.

Protokolli järgi sisenes Natalja Vovk koos tütrega Venemaale selle aasta 23. juulil. Piiriületuse ajal oli ta blond, kuid lahkus riigist tumedate juustega.

Politsei- ja piirivalveamet ei pidanud 22. augustil vajalikuks kommenteerida, kas selline inimene saabus pühapäeval üle piiri Venemaalt Eestisse.

«Üle piiri liikuvate inimeste andmeid saame avaldada vaid seaduses ette nähtud juhtudel ning olukord, kus Venemaa eriteenistus neid meedias milleski süüdistab, ei kuulu nende hulka. Ametlikku infot ega päringut Venemaa asutustelt sel teemal meile laekunud ei ole,» ütles PPA pressiesindaja Ragne Keisk Elu24-le.

Natalja Vovk lahkus Venemaalt koos 12-aastase tütrega Eestisse 21. augustil. Samuti tunnistas korrakaitseallikas esmaspäeval võimalust, et Ukraina kodanik Natalja Vovk sisenes Venemaale ebaseaduslikult ja kasutas võltsitud dokumente, vahendab iz.ru.

Venemaale sisenemisel kasutas väidetav mõrvar tunnustamata Donetski Rahvavabariigi autonumbrit Е982ХН DPR, Moskvas liikumisel Kasahstani numbrit 172AJD02 ning lahkumisel Venemaalt Ukraina numbrit AH7771IP.

Ühe versiooni kohaselt valmistati ette katset kõrvaldada Alexandr Dugin, kes pidanuks viibima oma tütrega samas autos, kuid viimasel hetkel mõtles ta ümber ja valis teise auto. Juhtunust teada saades kihutas Dugin õnnetuspaigale, misjärel viidi ta ebastabiilseks muutunud tervisliku seisundi tõttu haiglasse, kus arstid hindasid tema seisundi stabiilseks.

«Uurimise materjalid on üle antud uurimiskomiteele,» teatas FSB. Õiguskaitseorganid järeldasid lõpetuseks, et kuritegu oli ette planeeritud ja sooritatud tellimusmõrvana. Kriminaalasi algatati Vene Föderatsiooni kriminaalkoodeksi paragrahvi 105 «Üldohtlikul viisil toime pandud mõrv» alusel.

Ajakirjanik ja politoloog Darja Dugina suri 20. augustil, kui ta oma Toyota Land Cruiseriga suundus Moskva oblastist Zahharovo külast kirjandus- ja muusikafestivalilt «Traditsioon» Moskvasse. Umbes kell 21.35 plahvatas auto Možaiski maanteel Bolšije Vjazjomõ küla lähedal täiskiirusel, paiskus ümber ning süttis.

Kohtumeditsiini eksperdid tuvastasid, et lõhkekehad pandi juhiistme juurde auto põhja alla ja lõhati kaugjuhtimisega.

Anonüümne allikas teatas väljaandele Izvestija, et Venemaa korrakaitsjad kahtlustavad Dugina mõrvas Ukraina eriteenistusi. Mõrva ajendiks võis olla hukkunu ühiskondlik tegevus.

Tagasi üles