FOTOD ⟩ Lasnamäe uuele kergliiklusteele «maaliti» sõjasümboleid. Linnaosavanem: tuleb eemaldama minna (2)

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Ukraina lipud ja Z-tähed Lasnamäe kergliiklusteel
Ukraina lipud ja Z-tähed Lasnamäe kergliiklusteel Foto: Taavi Sepp

Lasnamäe linnaosavanem tõdes, et säärast laadi sodimist ja illegaalset grafitit on varemgi ette tulnud, kuid teemärgistus on varem puutumata jäänud. 

Esmaspäeval jagati sotsiaalmeedias, et Lasnamäe uuel kergliiklusteel on käidud vandaalitsemas. Nimelt soditi uuele teekattele nii sõjasümboliks kujunenud Z-tähed kui Ukraina riigilipud.

Kumb oli ennem, jääb selgusetuks ega oma siinkohal tähtsust, sest Lasnamäe linnaosavalitsus tõdes, et ei jää üle muud, kui «kunstiteoseid» eemaldama minna.

Lasnamäe linnaosavanem Julianna Jurtšenko lisas, et säärast laadi sodimist ja illegaalset grafitit on varemgi ette tulnud, kuid varem on kannatada saanud pigem kas linnainventar, näiteks pingid, või hoonete seinad. «Eraomandilt on grafitit kohustatud eemaldama eraomanik. Sodimise enda hoolduses olevatelt aladelt likvideerib linnaosavalitsus koostööpartnerite abiga,» selgitas ta puhastustööd. Kuna sel juhul on tegu riigiteega, teatas linnaosavalitsus transpordiametit.

Z-tähti võis linnaruumis näha ohtralt aasta algul. Näiteks märtsis jagati Twitteris, et Tallinna tänavatel nähti sõitmas halli Opeli sõiduautot, mille tagaklaasile oli kleebitud just Z-täht.

Ida-Harju politseijaoskonna menetlustalituse juht Inna Toater tõdes toona Elu24-le, et teisi inimesi provotseeriv käitumine avalikus ruumis ei ole kuidagi mõistlik ja sellest tuleks hoiduda. Politsei vestles Opeli omanikuga, kes lubas kleebise eemaldada.

Aprilli algul kritseldati aga Z-tähti Pirita vana orienteerumisraja märgistustele. Linnaosavalitsus lahendas olukorra kõigest tunni ajaga. Nimelt võõpas linnaametnik umbes kümmekond soditud puud valge aerosoolvärviga üle.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles