Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

NÄDALAPROGNOOS Nädalalõpp kruvib üles konflikte: süda jõuab nii avaneda kui külmuda

Copy
Foto: Shutterstock

Sellised on kollektiivsed planetaarsed mõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 22. august – 28. august 2022. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Sel nädalal liigub kuu oma lõpufaasis kuni kuu loomiseni Neitsis laupäeva hommikul. Neljapäeval on meil seega kaduneljapäev, mis sobib kõige vana ja ebavajaliku vabastamiseks. Energiatase on kahanev ning paljud võivad tunda suuremat väsimust, kui eelmistel nädalatel. 

Samas toob nädal kaasa mitmeid pingeseise, mis annavad endast märku eriti peale kolmapäeva. Peamine tegur on keeruliselt asetsev Marss, mis teeb rahutuks, äkiliseks, kannatamatuks ning ärgitab võitlema, kui tegelikult oleks vaja võtta rahulikumalt ja puhata. Ka Veenus satub mitme löögi alla, mistõttu isiklikud suhted on nädalalõpus pingestatud.

Planeediseisud nädalapäevadel

Esmaspäeval-teisipäeval viibib Merkuur trigoonis Pluutoga ning võimaldab meid leida lahendusi vanadele probleemidele. See on hea aeg, et rääkida oma hingelt ära kaua vaevanud asjad. Neil päevil osatakse olla teineteisele head psühholoogid. Lihtsam on rääkida keerulistest asjadest, ilma et end emotsioonidesse kaotaks. Siin on tugev soov mõista ja sügavamat tähendust leida. Imeline aeg mistahes teema süvitsi uurimiseks. Selle seisuga võib saada jälile ka varjatud infole. Tõe varjamine ei õnnestu.

Kolmapäeval jõuab kätte selle aasta esimene Chironi trigoon Veenusega (viimane oli 16. oktoobril 2021). Haavatud tervendaja ulatab käe armastuse, suhete ja naudingute valitsejale. See on südame avanemise seis, mil ka need kõige haavatavamad osad võivad tulla nähtavale. Ent selle seisuga ei pea kartma edasist haava süvendamist, vaid pigem on siin mingisugune leevendus. See on nädala parim osa, kuna pärast algavad Veenuse jaoks uued väljakutsed. Nüüd tasub oma tunnetest rääkida, lähedastega aega veeta. Aga võib ka lihtsalt enesesse vaadata ja uurida, mis on need meie südamehaavad, mis on valmis tervenema. Paljud võivadki nüüd avastada, et on jõudnud oma südames uuele tasandile.

Selle seisuga võib saabuda vahelduseks ka mõni positiivsem uudis seoses majanduse ja ressurssidega. Aga nagu eelnevalt öeldud, tekivad väga kiiresti uued väljakutsed.

Neljapäeval viibib Veenus kvadraadis Kuusõlmedega - siin ollakse armastuse, suhete, väärtuste ja raha küsimustes karmalisel teeristil. On kaks suunda, milles minna - üks viib edasi, teine tagasi. Inimestel on kalduvus valida tee, mis viib tagasi, kuna see on nii mugav ja sissekäidud. See päev nõuab tähelepanelikkust! Püüa valida teisiti, uutmoodi.

Kui tegu on südameküsimusega ning on variant, kas laskud tagasi mingisse kaotusvalusse või avardad oma süda edasi niivõrd, et ületad vana valu - siis vali see viimane.

Kui tegu on ressurssidega, siis püüa samuti valida see tee, mida sa pole veel käinud. See nõuab julgust, kuid on tuleviku suundumustega rohkem kooskõlas. 

Mistahes sinu jaoks oluline väärtus nõuab, et valiksid sellega tegelemisel uue ja parema tee. Kui ei vali, kordad minevikus läbitud tsüklit veel ühe korra.

Reedest hakkab tasapisi tulema sisse Must Kuu Lilithi kvadraat Chironiga, mis läheb täpseks küll alles 2. septembril, kuid taustal juba loob. Tegu on aeglase seisuga, mis kujundab sündmuste tausta. 

Sel perioodil aktiveeruvad valukohad seoses oma kõige sügavama haavatavusega, seksuaalsusega, eraldatusega, mittemõistetud ja mittenähtud olemisega ja ka oma ausate ja toorete tunnete väljendamisega.

Algab oma varjupooles sonkimine, mis ühelt poolt toob esile haavad, aga teiselt poolt annab potentsiaali ka nende tervendamiseks. Kuid selleks tuleb olla ise vapper ja teadlikult tervenemise tee valida. On väga oluline, et tundlikul ajal iseenda ega teiste haavu sügavamaks ei teeks. 

Laupäeval kell 11.15 on kuu loomine Neitsis, samal ajal Päikesel kvadraat Marsiga (tuntav alates neljapäevast) ja Veenusel kvadraat Uraaniga. Algav kuutsükkel toob kaasa palju teravust ning on paraku väga konfliktne. Muinastuledeöö möödub seega ärevas meeleolus, mil tülid on kerged tekkima. Kahe tugeva ja meheliku taevakeha - Päikese ja Marsi - omavaheline pingeseis võib olla tuleohtlik nii otseses kui kaudses tähenduses. 

Abiks on füüsiline aktiivsus ja tegevuses püsimine - energia tuleks suunata konstruktiivsesse tegevusse. Paigalolek võib viia suure frustratsiooni ja tülide tekkimiseni.

Veenuse ja Uraani pingeseis näitab, et sotsiaalsed ettevõtmised ei lähe plaanipäraselt. See ei pea tähendama halba - siin võib tekkida spontaanseid ideid, mis viivad ootamatusse kohta. Parem ongi jätta laupäeva ruumi ja õhku, et sündmused leiaksid ise oma parima tee, kuidas manifesteeruda. Ent tüli ei maksa norida ja võistlusvaimuga ei maksa liiale minna - keegi võib saada haiget. 

Laupäeval ilmub eraldi ka kuu loomise horoskoop.

Pühapäeval jõuab Veenus opositsiooni Saturniga, mis toob kaasa üksildust, eraldatuse tunnet. Võimalik, et mingil põhjusel tuntakse end pereliikmete seas ja armusuhtes üksildasena. Süda on raske. Suhtekontekstis võib tunduda, et vastutus ja koorem on ebavõrdselt jaotunud ning et üks pool ei väärtusta teist piisavalt. Ent kõikide nende kõhkluste ja raskete tunnete taga võib olla peidus rahulolematus iseendana ning oskamatus ise endale armastust, vabadust, õhku ja naudinguid pakkuda. See päev on äärmiselt mitteromantiline, mil elu paistab hall, isegi kui päike särab taevas. Sügavam sõnum on aga, et tuleb ise võta vastutus armastuse eest, mida oma elus kogeme. 

Materiaalsel tasandil toob see seis raskeid uudiseid seoses rahade ja ressurssidega. See on üks raha otsa lõppemise seise, mis hoiatab, et oma väärtuste ja ressursside eest tuleb võtta suurem vastutus ning nende kasutamine pikemas perspektiivis läbi mõelda. 

Kuigi kolmapäeval süda avanes, lõppeb nädal paraku südame külmumisega, kuid elu läheb edasi ning uus nädal toob uusi võimalusi.

Kuu tühikäigu tähendusega saad tutvuda siin!

Kuu on tühikäigul 

Kolmapäeval 12.40 - 16.09

Reedel 09.54 - laupäeval 03.25

Nendel aegadel tasub vältida olulisi otsuseid, kokkuleppeid ja tehinguid, kui just eesmärk pole midagi tühistada.

Tagasi üles