INTERVJUU ⟩ Algava telehooaja uus tulija Merlin Miido: saatekogemus koos vastutuskoormaga pani ikka korraliku põntsu!

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Merlin Miido
Merlin Miido Foto: Tairo Lutter

Eesti sotsiaalmeedia kõige energilisem sisustusentusiast Merlin Miido tuleb teleekraanile uue saatesarjaga «Kodud rahaks», kus tehakse kõige kavalamate sisekujundustrikkidega ajale jalgu jäänud üüripesadest väärikad kodud. Elu24-le antud intervjuus avalikustab Miido, mis suhe on tal kodude sisustamisega, kuidas sotsiaalmeedia tema vaimset tervist mõjutab ning mis osutus uue saatesarja võtetel kõige keerulisemaks.

Uue saatesarja «Kodud rahaks» saatejuht Merlin Miido on Tõstamaalt pärit naine, kes on ehitanud üles hubase ja auhindu võitnud maakodu. Just tänu oma kodu rajamisele ja selle protsessi kajastamisele sotsiaalmeedias sai Miido avalikkusele tuntuks. Praegu jälgib tema koduteemalist Instagrami kontot Homeinestonia üle 24 000 inimese.

Miks kodude sisustamine sind nii palju paelub? 

Ma arvan, et olen terve elu nautinud asjade ise tegemist. Olgu selleks siis isegi fotod inimestest või loodusest, riiete õmblemine, toit, kunst, sisustuselemendid või mööbli ümber tegemine. Algklassidest alates juba olen kõike eelnevat katsetanud ja avastanud, milles ma hea olen ja milles täiesti lootusetult kohutav.

Sisekujundus jõudis minuni aga alles neli aastat tagasi ja ausalt pean ütlema, et see oli ka mulle endale päris suureks üllatuseks, kui selgus, et enam-vähem okeilt oskan vist värve, mööblit ja dekoratsioone omavahel kokku sobitada.

Kas armastad rohkem sisustamise protsessi või tulemuste nägemist?

Kõige paeluvamaks teeb selle sisustusmaailma minu jaoks ikkagi ilmselt selle suure muutuse ise tegemine – ma tunnen ja näen, et tühjast, kõledast, näotust ruumist saab teha midagi uskumatult mõnusat ja hubast. Seega, ilmselt see tulemuse nägemine on ka see osa, mida ma kõige rohkem armastan ja mis iga kord ka kõige rohkem motivatsiooni ja julgust juurde annab.

Merlin Miido
Merlin Miido Foto: Tairo Lutter

Hiljuti jagasid sa Instagramis, et saate tegemise jooksul oled palju kannatanud stressi ja ärevushäire all – kas see on midagi, mis on sind elu jooksul pikalt saatnud?

Viimastel aastatel on vaimse tervise teemadel aina rohkem rääkima hakatud ja eks tänu sellele sain ka mina paar aastat tagasi aru, et võib-olla pole selline pidevalt kehv enesetunne ja muretsemine päris tavaline ja normaalne.

Kuigi ma olen alati olnud pigem hästi energiline, rõõmus ja positiivne, siis selgus jah, et see kerge ärevushäire on saatnud mind juba üsna varasest east, mistõttu ta üks hetk suuremate elumuutustega intensiivistus ja suure pauguga välja lõi.

Kuidas sa sellega toime tuled? 

Tänu sotsiaalmeedias tarbitud sisule oskasin lõpuks abi otsida ja endaga veidi rohkem tegelema hakata, mis on nüüdseks olukorra minu jaoks ikka kõvasti paremaks teinud, aga uued olukorrad ja väljakutsed panevad ikka alati veidi muretsema ja üle mõtlema. Seega pani see saatekogemus koos vastutuskoormaga ikka korraliku põntsu.

Mis on sinu ärevuse maandamise meetodid?

Ärevates olukordades aitab mind tegelikult palju sügavale hingamisele keskendumine, sest pingelistes olukordades inimene automaatselt tõmbab ennast pingesse ja hingamine muutub pigem pinnapealseks. Ma olen püüdnud sellistel hetkedel kohe endale meelde tuletada: Mellu, hinga! See vajab harjutamist, aga töötab. Vaikus ja loodus on ka alati abistavateks vahenditeks.

Keili Sükijainen ja Merlin Miido
Keili Sükijainen ja Merlin Miido Foto: Raul Mee

Mida sa telesaate tegemisest ootasid ja mis on reaalsus?

Ootusi olen elu jooksul õppinud endale mitte väga seadma, sest kogemus on näidanud, et kui kõrged ootused ette seada, siis võib asi lõppeda pettumusega. Seega, ega ma midagi väga ei osanudki arvata või loota. Kui siis ainult see, et lootsin ise hakkama saada piisavalt hästi.

Mis osutus võtete juures kõige keerulisemaks?

Kuna meie võtteperiood oli väga lühike ja samal ajal oli töös mitu korterit, siis kõige keerulisem oli ilmselt ikkagi see töö intensiivsus. Sisustamine on üldjuhul pigem aeganõudev ja pikem protsess. Et leida igale ruumile täpselt need õiged tooted. Siin polnud aga aega midagi mõelda. Ühe-kahe päevaga pidi kogu plaan paigas olema ja kohe kõik tooted ka otsa, seega tekitas see ajanappus kõige enam stressi. Ja no lisaks siis ka eelarve piir, mis tegelikult on ikka üsna väike.

Kuidas on kaassaatejuht Keili Sükijaineniga koos töötamine?

Kogu võttemeeskonna kohta on mul sõnu ainult ülivõrdes. Kõik on supertoredad, asjalikud, humoorikad, abivalmis ja lahedad inimesed, kellega koos töötamine on olnud lihtsalt puhas rõõm. Kõik võttepäevad on olnud väga pikad ja väsitavad, aga vaatamata sellele superlõbusad ja ägedad.

Mida lubad vaatajatele?

Vaatajale luban kindlasti mõnda praktilist sisustusnippi ja võib-olla ikka natuke naeru ka, kas siis minu või mõne muu apsaka üle.

Kanal 2 üllatab sel hooajal täiesti uue saatesarjaga «Kodud rahaks», mis tuleb hoogsalt kõige kavalamate sisekujundustrikkidega ja teeb ajale jalgu jäänud üüripesadest kodud, mille eest korteri uuel elanikul oleks lausa rõõm õiglast hinda maksta.

Korteriomanikele tõttavad appi sisekujunduse fänn, saatejuht Keili Sükijainen ja Eesti sotsiaalmeedia kõige energilisem sisustusentusiast Merlin Miido ehk Homeinestonia Instagramis. 

Eesmärgiks on avaldada muljet karmile kinnisvaraeksperdile, kes alguses võib pakkuda korteri eest väikese summa, kuid saate lõpus seda suurendada. Aega on kaks nädalat ja eelarve 1000 eurot, et teha ilmetust korterist paik, mida üürnik ihkaks juba esimesest silmapilgust oma koduks nimetada.

Saatesari «Kodud rahaks» on eetris juba kolmapäeval, 7. septembril kell 20.00 Kanal 2-s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles