Tütre kaotanud «Putini aju» Dugin rääkis Vene impeeriumi taastamisest juba 1997. aastal

Inna-Katrin Hein
Copy
Vene politoloog ja paremäärmuslik ideoloog Aleksandr Dugin 11. augustil 2016 Moskvas telestuudios enne esinemist. Dugini tütar Darja Dugina kaotas 20. augustil 2022 Moskva-lähedasel teel oma elu, kui autopomm plahvatas
Vene politoloog ja paremäärmuslik ideoloog Aleksandr Dugin 11. augustil 2016 Moskvas telestuudios enne esinemist. Dugini tütar Darja Dugina kaotas 20. augustil 2022 Moskva-lähedasel teel oma elu, kui autopomm plahvatas Foto: AP Photo/Francesca Ebel, File/Scanpix

Venemaa presidendi Vladimir Putini lähiringi kuuluv politoloog ja äärmuskonservatiivne ideoloog Aleksandr Dugin kaotas 20. augustil Moskva lähedal autopommiplahvatuses ajakirjanikust tütre Darja Dugina. Nii Venemaal kui läänes arvatakse, et pomm oli tegelikult mõeldud Duginile, kuid ta vahetas sel päeval tütrega auto.

Lääne politoloogide sõnul on Ukraina sõda toonud Venemaal kaasa sisemise võimuvõitluse, mille ohvriks tuntud mehe tütar langes, ning sarnaseid rünnakuid võib veel ette tulla, teatab is.fi.

Putini peaideoloogiks ja ajuks nimetatud 60-aastase Dugini unistuseks on taastada Venemaa impeerium, mille osaks oleksid taas Balti riigid, Soome ja veel Euroopa alasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles