ÜLEVAADE ⟩ Eestile soovitakse ühismeedias innustavalt õnne: tuleme toime, oleme alati tulnud

Elu24
Copy

Eesti tähistab täna oma 31. taasiseseisvumispäeva! Tähtsa päeva puhul leiab ühismeediast hulgi õnnitlusi. Viimaste seas leidub lihtsad, rõõmust pakatavaid, mõtlema panevaid kui ka südamlikke soove.

«Head iseseisvuse taastamise päeva, armas Eesti!» soovis president Alar Karis kõigile 20. augusti hommikul ühismeedias. 

Mõned tunnid hiljem soovitas president järgmist: «Täna on põhjust mõelda meile kõigile, kelle soovide ja tegude jõul võttis Eesti tagasi oma iseseisvuse. See oli kogu rahva julgustükk, lõpuks harukordse üksmeele aeg, kui Ülemnõukogu ja Eesti Komitee mõtted said üheks 20. augustil 1991. aastal kell 23.03 Toompeal otsuses Eesti riiklikust iseseisvusest. Kõige julgemad meist astusid samal ajal Pihkvast tulnud soomukite ette, kaitstes Toompead, tele- ja raadiomaja, teletorni.»

«Kuid me ei tohi unustada – Eesti ei ole valmis, ei saa kunagi valmis. Tänased mured vajavad lahendusi, mis vaatavad 10, 20, isegi 50 aastat ettepoole. Me tuleme toime, oleme alati tulnud,» kirjutas Karis.

Jüri Ratas kirjutas Instagramis, et poliitikas tehakse ajalugu iga päev, kuid ajaloos on hetki, kus kõik sõltub tõepoolest ühest julgest otsusest. «Niikaua kuni me Eesti vabadust kalliks peame ja nii kaua kuni oleme oma otsustes hoolivad ja koostööd otsivad, teenime me kõige olulisemat ülesannet, milleks on kindlustada Eesti rahva ning iseseisva ja kaitstud Eesti püsimise.»

Ka Tanja Mihhailova-Saar soovis kauni pildiga kõigile ilusat taasiseseisvumispäeva. 

Maailmarändur Kertu Jukkumi õnnesoov oli järgmine: «Et kestaks me maa ja iseseisvus! Nüüd ja alati.»

Eestile soovisid õnne ka meie abipolitseinikud: «Tähistage seda tähtpäeva koos sõprade ja tuttavatega, politseinikud ja abipolitseinikud samal ajal hoolitsevad selle eest, et piir peaks ja Eestis oleks iga päev turvaline olla.»

Õnne soovisid meile ka NATO võitlusgrupi Briti sõdurid. «Tunneme uhkust, et saame töötada eestlaste ja sõprade kõrval ning siin kaunis riigis elada. Elagu vaba Eesti!» kirjutati nende ametlikul Instagrami lehel.

President Kersti Kaljulaid kirjutas taasiseseisvumispäeva puhul ühismeediasse pika ja inspireeriva postituse, mille ta võttis kokku järgmiselt: «Hoiame üksteist ja märkame ka rohkem neid häid asju, mis me ümber igapäevaselt on. Rohkem kui eelneval paaril aastal oleme saanud kõik mööda suvist Eestimaad ringi käia - iga nurga peal on ilus. Ka iga nurga taga on ilus! Head iseseisvuse taastamise päeva, armas Eesti!»

Täispikka Kaljulaidi postitust saad lugeda SIIT.

«Ohutut taasiseseisvumispäeva tähistamist! Ole hoitud ise, olgu silm peal sõpradel ja olgu hoitud meie armas Eesti!» soovis Päästeamet. 

Tšellist Silvia Ilves soovis samuti Eestile õnne. «Ilusat taasiseseisvumispäeva, armas Eesti! Tervitused Narva linnaorkestri ridadest, kus mu 10-aastane tšellopoiss Tristan tegi käpad valgeks orkestrandina!» lisas muusik.

Vehkleja Katrina Lehise õnnitlus oli minimalistlik. Sportlane lisas postitusele sini-must-valge mustris südamed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles