Nõmme elanik mures: kui juba suvel küttepuid varastatakse, mis siis talvel veel saab?

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Puuriit. Foto on illustreeriv.
Puuriit. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Tallinnas Nõmmel elav Erna läks ühel hommikul õue tuttavat ära saatma. «Tuttav ütles, et vaata, kuhu osa puudest kadunud on. Nii me varguse avastasimegi,» rääkis naine Elu24-le. Puid on hoovist mõnel teiselgi nõmmelasel kaduma läinud, nii et olukord on murettekitav.

Nõmmekate Facebooki grupist leiab teate: «Teatame Nõmmel toimunud küttepuude öistest vargustest Metsa ja Lõuna tänaval.» Postituse autor Ene ütles Elu24-le, et vargus pandi toime tema naabrite hoovis ning naabrid palusid teisi teavitada, et inimesed teaksid olla oma puuriitade suhtes tähelepanelikud. «Kui rääkisin sellest oma naabrile, kes oli külas, siis tema mainis oma tuttavat, kes elab Metsa tänaval ja kellelt oli ka puid varastatud,» ütles Ene.

Kallis kütte hind sunnib varastama? 

Võtsime ühendust Lõuna tänaval elava proua Ernaga, kelle hoovist paar nädalat tagasi puid ära viidi. Ülimalt suure küttehindade tõusu taustal ei pane puude vargus naist eriti imestama. Erna toob näite oma küttekuludest, mis on poole võrra suurenenud. «Viimati sai briketialuse eest makstud 200 eurot ja klotside aluse eest 100 eurot. Nüüd maksab briketialus 400 eurot ja klotsid 200 eurot,» avaldab Erna.  

«Ei oska täpselt arvestada, kui palju puid ära võeti. Riit on silmnähtavalt kahanenud ja see ehmatas ära küll. Siit on ikka rohkem ära viidud kui üks kärutäis. Paar kärutäit ikka. Ilmselt tegutseti mitmekesi,» avaldab naine. «Vargaid siin Nõmme vahel ikka liigub. Vahepeal kadus kogu aeg midagi ära kellelgi. Nüüd on rahulikum. Puid pole varem ära viidud, aga muid asju on viidud küll,» ütleb Erna. «Kui suveajal hakatakse kütet varastama, mis siis edaspidi saab?» küsib ta murelikult. Oma puuriidale pani Erna praegu liistud ette, et poleks lihtne puid kätte saada.

Küttepuud. Foto on illustreeriv.
Küttepuud. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Politsei julgustab vargustest teada andma 

Kuigi inimesed võivad mõelda, et puude varast nagunii kätte ei saada ning pole mõtet sellest ka politseid teavitada, palub politsei siiski küttepuude vargustest teada anda.

Lääne-Harju jaoskonna menetlustalituse juhi Raigo Prantsi sõnul ei ole Nõmmel toimunud küttepuude vargustest politseid teavitatud. «Kuid julgustan elanikke sääraste juhtumite puhul pöörduma politsei poole, sest kellegi vara omavoliline äravõtmine ega ka kasutamine ei ole lubatud. Mida kiiremini elanikud politseid erinevatest rikkumistest teavitavad, seda tõenäolisem on, et tabame ka teo toimepanija,» ütleb Prants.

Politsei pressiesindaja sõnul on tänavu teatatud neljast küttepuude vargusjuhtumist, mis on aset leidnud erinevates Eesti piirkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles