16-aastane Hanna-Sandra osales rahvusvahelisel missivõistlusel: väline ilu pole enam esmatähtis

Raadio Elmar
Copy
Hanna-Sandra Kulderknup
Hanna-Sandra Kulderknup Foto: Georg-Sander Männik

16-aastane Hanna-Sandra Kulderknup on tegus mitmel rindel. Rõõmsameelne ja särav neiu on suviti lastelaagrites kasvatajaks ning ülejäänud vabal ajal laulab erinevatel avalikel üritustel. Sel suvel aga võttis ta kätte ja osales rahvusvahelisel missivõistlusel Tais. Koju saabus ta lausa kahe väärika tiitliga.

Noorukese Hanna-Sandra Kulderknupu tänavune suvi on olnud sisustatud põnevate tegevustega. «Eriti aktiivne periood algas juba jaanipäeva paiku, esinesin siis laulmisega erinevatel üritustel. Ka lastelaagrites olin kasvatajaks. Seejärel algas aga tõsisem ettevalmistus missivõistluseks,» sõnas 16-aastane Kulderknup raadio Elmar päevaprogrammis.

Kulderknup esitab lauldes nii teiste kui ka enda loodud muusikat. «Mul on kolm enda lugu ja need tulevad laval alati esitusele. Kuid esinemistel on repertuaaris ka kavereid, isiklik lemmik on «Barbie girl». Tegime selle tuntud laulu eestikeelseks ja pealkirjaks sai «Tüdrukud peole». See kaver sündis läbi nalja, mis oli seotud mu hea sõbraga,» muigas neiu.

Tütarlaps avaldas, mil moel ta avastas enda jaoks missinduse maailma. «Kui aastakümneid tagasi olid missivõistlused vaid iludusega seotud, siis tänapäeval arvestatakse ka teisi külgi. Näiteks, oluliseks määrajaks on su iseloom, saavutused ja töökus. Ilu on jäänud järjest rohkem tagaplaanile. Tähtis on see, milline sa ise oled, sisemiselt,» rääkis ta.

«Rahvusvahelised missivõistlused on suurepärane võimalus näidata ennast kogu maailmale. Näidata oma talenti, kogu tervikut, igat külge endast. Taimaal veetsin missivõistluse raames poolteist nädalat ja Eestist läksin täitsa üksi,» lisas ta.

Kulderknup märkis, et missivõistlusel osalemine kujunes nii vaimses kui füüsilises mõttes suureks väljakutseks. «Ainuüksi lennureis kestis 16 tundi. Varem ma polnud lennukiga üksi lennanud – see kõik oli nii uus mu jaoks. Olen alaealine ja seetõttu vajasin reisimiseks erinevaid nõusolekuid. Üleüldse, kogu organiseerimine ja planeerimine võttis väga palju aega» rääkis ta.

«Üksinda toimetulemine andis kindlasti väga suure kogemuse. Mul ei olnud kaasas vanemaid, kes mu eest igal hetkel seisaksid. Pidin ise kõigega hakkama saama. Võistluse jooksul juhtus aga päris palju ootamatut. Olin mingite putukate hammustuste suhtes allergiline ja seetõttu läksid mu jalad paiste ja siniseks – läbisin nii bikiinivooru. Viimasel päeval hammustas taoline putukas ka mind otsa eest, sain suure muhu,» lisas neiu.

Kulderknup tõi välja veelgi erinevaid kummalisi juhtumeid. «Vahetult enne lavale minekut murdus mu kinga konts. Mul vedas, et kleit oli maani ja sain kiiresti kinga kinni teipida. Pidin otsima vaid valget teipi ja õnneks leidsin! Kui laval olin, siis emotsioonide tulvas hakkasin lõpuks nutma,» sõnas ta.

«Kõik osalejad olid toredad ja meie kohapealne sõpruskond oli väga lahe. Olin Namiibia tüdrukuga ühes toas ja ta oli tõeliselt positiivne inimene. Suurepärane tugi minu jaoks ja saime superhästi läbi,» rääkis ta.

Kulderknup tõi rahvusvaheliselt missivõistluselt kaasa kaks auhinda. «Esimene auhind oli Friendship Award. Iga osaleja sai hääletada, kes nende arvates tundus võistluse jooksul kõige sõbralikum ja abivalmim. Mind hääletati selle hääletuse käigus kolmandaks. Olin üllatunud, sest mulle endale tundus just, et olin liiga tagasihoidlik ja vaikne. Talendivoorus sain samuti kolmanda koha – sedapuhku tantsuoskuse eest, olen selle alaga juba aastaid tegelenud,» rääkis Hanna-Sandra Kulderknup raadio Elmar päevaprogrammis.

Kuula täispikka intervjuud SIIN.

Hanna-Sandra Kulderknup
Hanna-Sandra Kulderknup Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles