ARUSAAMATU ⟩ Itaalias viibinud Merily Timmer: kui haiglaseks saab «Covid-reeglitega» minna (3)

Elu24
Copy
Merily Timmer
Merily Timmer Foto: Konstantin Sednev/Postimees Grupp

«Väravate alale ei lubata. Sajad inimesed on surutud ühte nurka ja lastega pered on põrandatel,» kirjeldab Merily Timmer Bergamo lennujaamas valitsenud olukorda.

Alles mõned päevad tagasi kostitas selgeltnägija Merily Timmer oma jälgijaid palavate fotodega otse Itaaliast. Puhkusereisi lõpp aga paraku nii meeldivaks ei kujunenud. 

«Vau, kui haiglaseks saab minna «Covid-reeglitega». Itaalia lihtsalt üllatab maksimaalselt,» väljendas Timmer Facebookis hämmingut. Nimelt jäi talle mõistmatuks lennujaamas toimuv, mis oli justkui kehtestatud koroonareeglitega vastuolus. 

Arusaamatuid nõudmisi oli ka väljaspool lennujaama. «Esimene fantastiline üllatus oli see, et kui igal pool on mask vabatahtlik, siis kui minna praamile, kus istumine toimub õues, siis peab olema FFP2 mask. Õues, 30 kraadiga päikese käes,» nentis Timmer.

Olukord Bergamo lennujaamas.
Olukord Bergamo lennujaamas. Foto: Merily Timmer

Tagasi lennates valitses aga Bergamo lennujaamas kerge kaos. «Lennujaamas ei lasta väravate alale, kus inimesed jagunevad laiali, vaid suunatakse kõik kokku välisalale, sest seal Covid ei levi sajakesi koos ühes nurgas,» ironiseeris Timmer.

Väidetavalt ei olnud inimestel kuskil istuda ja nii lamati maas ja karjakesi üksteise otsas. «Inimesed on ka õues pinkidel, sest sisse ei mahu. Lisaks tuleb inimesi aina juurde. Pered koos väikeste lastega peavad räpasel põrandal olema.» Samuti oli lennujaamas avatud vaid üks kohvik. «Kõik need sajad külastajad peaksid saama sealt midagi juua ja süüa...»

Timmer olevat lennuväravate juures viibinud turvamehelt küsinud, et kuhu küll istuda, kui ruumi ei ole. Valvur kehitanud seepeale õlgu – võõras mure. «Uskumatu, aga tõsi,» nentis selgeltnägija. Timmer oli sunnitud teiste seas oma lendu ootama õues. «Sees lihtsalt polnud enam kuskil olla.»

Olukord Bergamo lennujaamas.
Olukord Bergamo lennujaamas. Foto: Merily Timmer

Roomas asuv Eesti suursaatkond annab teada, et riigis on kaitsemaski kandmine avalikes siseruumides ja rahvarohketel väliüritustel soovituslik. Küll aga nõutakse FFP2 maski ühistranspordis (lennukis, rongis, laeval, bussis), teatris, kinos, staadionil jms meelelahutuskohtades.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles