Raskesse liiklusõnnetusse sattunud ettevõtja Rain Tulp: minu kohal lendab kaitseingel

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Rain Tulp
Rain Tulp Foto: Rain Tulp

«Tavaliselt esimese kaelalüli murruga patsiente ei opereerita, kuna nende maine teekond on juba lõppenud. Olen õnnesärgis sündinud, kuna minu elu suudeti päästa,» rääkis kolmapäeval liiklusõnnetusse sattunud rattaspordiga tegelev Rain Tulp.

Kolmapäeval kella 19.20 paiku juhtus Raplamaal Rapla vallas Kose-Purila teel raske liiklusõnnetus, kus põrkasid kokku vasakpööret sooritanud sõiduauto ja jalgrattur.

Ratta seljas olnud 55-aastane mees toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

«Täna mõtlen, et minu kohal lendab ilmselt kaitseingel, kui ma rattatrennis käin,» kirjutab õnnetusse sattunud Rain Tulp ühismeedias. «Vastasel juhul ma täna siin enam juttu ei kirjutaks.»

Rain Tulp operatsioonijärgselt.
Rain Tulp operatsioonijärgselt. Foto: Rain Tulp

Haiglavoodist fotosid jaganud Tulp meenutas traagilist sündmust. «Kolmapäeval rattatrennist maandusin Mustamäe EMOs, kuna üks autojuht otsustas ettesõitmisega minu treeningu neli kilomeetrit enne kodu lõpetada.» Õnneks oli kogenud ratturil kiiver peas. «Kiiver päästis kõige suuremast ja õnneks lappisid Mustamäe haigla neurokirurgid mind kokku. Kui hästi läheb, saab veel maistel radadel rattagagi sõita.»

Kohe tehti mehele haruldane operatsioon. «Tavaliselt esimese kaelalüli murruga patsiente ei opereerita, kuna nende maine teekond on juba lõppenud. Olen õnnesärgis sündinud, kuna minu elu suudeti päästa,» kirjutab ta.

Facebooki tehtud postituses väljendas Tulp tänutunnet, kiites haigla personali. «Mina ja mu pere oleme Mustamäe haigla personalile nii tänulikud, et seda ei saa sõnadega kirjeldada. Samuti Rapla kiirabile, kes professionaalselt tegutsesid.» Kõigile ratturitele paneb ta aga südamele – olge topelt ettevaatlikud. «Ratturid on sellises olukorras täiesti kaitsetud.»

Järele jäänud ratas.
Järele jäänud ratas. Foto: Rain Tulp
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles