Näitleja Anne Heche suri nädal pärast ränka avariid

Elu24
Copy
USA näitleja Anne Heche 2021. aastal.
USA näitleja Anne Heche 2021. aastal. Foto: AFP/SCANPIX

Hollywoodi näitleja Anne Heche (53) on nädal pärast ränka avariid seaduslikult surnuks tunnistatud. Tema perekond avaldas vahetult enne Heche'i surma, et naise seisund pärast ränka autoavariid oli lootusetu.

Heche kihutas eelmisel nädalal Los Angeleses autoga vastu kahekorruselist eramaja, vahendab naine.postimees.ee. Politsei teatas reede hommikul, et esialgsete vereanalüüside kohaselt on tema veres narkojoobe jälgi, kuid haiglas manustatud ainete välistamiseks oli vaja täiendavaid analüüse.

Näitlejanna pereliikmed andsid nädal hiljem BBC-le teada, et Heche on koomas, tal on raske ajukahjustus. Perekond tõdes, et tõenäoliselt Heche ellu ei jää ja teda hoiti elus, et hinnata, kas tema elundid on annetamiseks elujõulised.

Nädal pärast avariid avaldas näitlejanna esindaja TMZ-le, et California seaduse kohaselt on Heche surnuks tunnistatud. Näitlejanna perekonna esindaja ütles TMZ-le: «Oleme kaotanud ereda valguse, lahke ja rõõmsa hinge, armastava ema ja truu sõbra. Anne'i jäädakse sügavalt igatsema, kuid ta elab edasi oma poegades, tema ja erakordses rollide. Tema vaprusel seista alati oma tõekspidamiste eest, tema viis jagada armastust ja tema sõnum aktsepteerida, kõigel sel on ka edaspidi kestev mõju.»

Näitlejanna surmast teatas ühismeedias ka tema sõbranna Nancy Davis. «Taeval on ingel juures,» kirjutas Davis, «mu armastav, lahke, tore ja kaunis sõber Anne Heche läks taevasse. Igatsen teda kohutavalt ja hoian heldelt mälestusi, mida jagasime.»

Mitmed välismeediaväljaanded teatasid Heche'i surmast Eesti aja järgi 12. augusti õhtul. Näitlejanna esindaja tõdes TMZ-le, et masinad hoiavad Heche'i südant töökorras, et elundeid elujõulisena hoida. Esindaja aga rõhutas, et Heche'il puudvad ajufunktsionid. 

Anne Celeste Heche sündis 1969. aasta mais Ohio osariigis, tal on neli vanemat õde-venda. Tema lapsepõlv oli raske. Enne Heche'i 12-aastaseks saamist kolis tema perekond 11 korda. Tema isa suri 1983. aastal AIDSi, vahendab IMDb andmebaas.

Lapsepõlvevaludest põgenemise kohta ütles Heche kunagi järgmist: «Ma jõin. Ma suitsetasin. Tegin narkootikume. Seksisin inimestega. Tegin kõike, et seda häbi enda elust välja juurida.»

Vaatamata rängale lapsepõlvele jättis ta endast märgi maha meelelahutusmaailma. Tema esimeseks läbimurderolliks on seebiooper «Another World», kus ta mängis 1987. aastast kuni 1991. aastani. Tänu rollile võitis ta Emmy ja kaks seebiooperi auhinda. 

Hollywoodis pälvis ta tähelepanu 1997. aasta filmidega «Donnie Brasco» ja «Volcano». Aasta hiljem paistis ta silma komöödiamärulis «Six Days, Seven Nights», kus mängis vastamisi Harrison Fordiga. Samal aastal, 1998, valits ajakiri People ta maailma 50 kõige kaunima naise sekka. 

Heche töötas kuni oma elu lõpuni ja tegi kaasa mitmes telesarjas. Mitmed projektid, milles ta kaasa tegi, peaksid välja tulema selle aasta teises pooles või järgmisel aastal. 

90ndate lõpus oli Heche kolm aastat suhtes USA koomiku Ellen DeGeneresiga. 2001. aastal abiellus ta Coleman Laffooniga, kuid kaheksa aasat hiljem nad lahutasid. Neil on ühine poeg. 

2009. aastal sündis Heche'ile teine poeg kallima James Tupperiga, kellega näitlejanna oli koos 11 aastat. Nende suhe purunes 2018. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles