KOHAL ⟩ Esmaspäeval Tartust jalgsiretke alustanud noormees jõudis reede õhtuks Riiga

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Tartust jalgsiretke alustanud Andres Jaan Vainura jõudis reede õhtuks Riiga.
Tartust jalgsiretke alustanud Andres Jaan Vainura jõudis reede õhtuks Riiga. Foto: Erakogu

Esmaspäeval kirjutas Elu24 ajalootudengist, kes alustas Tartust korporatsioon Ugala juurest rännakut Riias asuva korporatsiooni Tervetia juurde. Noormees täitis oma eesmärgi ning jõudis reede õhtuks sihtkohta.

8. augustil alustas Tartu Ülikooli ajalootudeng Andres Jaan Vainura jalgsiretke Tartust Riiga, eekujuks Eesti kirjanik Kristjan Jaak Peterson, kes mitusada aastat tagasi sama teekonna ette võttis. Noormees ütles, et loodab kohale jõuda reede õhtuks. Nii läkski ja reede õhtul andis Vainura Elu24-le rõõmsalt teada, et jõudis kella poole kaheksa ajal sihtkohta.

Andres Jaan Vainura teekonnal Tartust Riiga.
Andres Jaan Vainura teekonnal Tartust Riiga. Foto: Elu24

Noormehel oli kaasas ainult seljakott, mis sisaldas vaid kõige hädavajalikumaid asju ning millel lehvis uhkelt Eesti lipp. Seljakotis oli näiteks telkmantel, mida saab kasutada nii telgi kui ka vihmamantlina. Oma retke vältel ööbis Vainura välitingimustes.

Kuigi Andres Jaan Vainura eelistas ööbimist veekogude juures, tuli mõnikord ka tee läheduses laager püsti panna.
Kuigi Andres Jaan Vainura eelistas ööbimist veekogude juures, tuli mõnikord ka tee läheduses laager püsti panna. Foto: Erakogu

Teekonnal kohtus Vainura paljude heatahtlike inimestega, kes talle küüti pakkusid. Noormees jäi siiski oma eesmärgile truuks ning läbis kogu tee kõndides. Rännakut peab Vainura tähenduslikuks väljakutseks, mis annab tunde, mida igapäevaelust ei leia.  

«Selline rännak on tähenduslik ja pakub palju. See on tunne, mida tsiviilelust ei leia. Ja muidugi teeb südame soojaks see, kuidas inimesed mulle lähenesid, uurides, mida ma teen ja miks ma paljajalu poe ees pirukaid söön. Peale vastuse saamist pakkusid nad süüa, juua ja isegi raha. Mitmed pakkusid peaaegu pealetükkivalt mulle küüti. Ja mitte ainult eestlased ei ole heatahtlikud. Kõige sõbralikum härra oli venelasest rekamees, kes ütles, et viskab mu Riiga ära,» avaldas Vainura.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles