Laupäeval, 13. augustil toimub Paliveres Haapsalu külje all ETV lipulaeva «Aktuaalse kaamera» tegijate poolt organiseeritud Metsiku Lääne päev. Loe ja kuula alt lingilt «Jukuraadio» saadet.

«Aktuaalsest kaamerast» tuntud telenägusid ja tegijaid Anton Aleksejevit, Vahur Laurit ning Kristjan Svirgsdeni võib 13. augustil kell 17 näha Paliveres, kus organiseeritakse Holster Klubi järjekordne Metsiku Lääne päev. Kaabudes kauboid, USA kodusõja aegsed mundrid ning näidend koos paugutamisega – sihukene on igaaastane traditsioon. Etendustes on varem mänginud (prostituuti) ka AK uudisteankur Astrid Kannel.

Holster Klubi on sõprade punt, kes juba paarkümmend aastat on jahmerdanud Põhja-Ameerika piirialade ajalooga. 2001–2004 korraldas punt Paliveres Läänemaal Kuliste aasal (jää-äärne ürgorg ja palivernikute peoväli) suurt tralli nimega Metsiku Lääne päev. Selle algataja oli Maarika Lauri, kelle idee oli ka MTÜ Holster Klubi asutamine.

Tralli olulisim osa oli rahvateatri etendus piirialade teemal, kus osalesid klubi logardid ja leedid – nii ollakse harjunud end nimetama. Siis jäi klubi mitmeks aastaks unne ja kogunes taas 2016. aastal, et jätkata tänaseni lugudega Vanast Läänest, etendades neid Läänemaal. Lood kirjutas algusest peale Vahur Lauri, viimased neli aastat lavastab need Anton Aleksejev, kes on lõpetanud teatrikooli Moskvas ja olnud pikka aega näitleja.

Teemad – arveteõiendamine kullakaevanduslinnas Mustades Mägedes pealkirjaga «Deadwood», kummituslugu Texase algusaegadest nimega «Nice Hat», kahe kauboi katse leida elus oma võimalus pealkirjaga «The Chance For The A.R. Boys», maailmast äralõigatud kolgas kusagil California mägedes indiaani needuse küüsis pealkirjaga «Windigo Flat» jne.

Tänavu satume Ameerika kodusõja keerisesse kusagil Kansase ja Missouri piiril, kus Põhja sõjavägi on võtnud pantvangi Lõuna vabatahtlike naised. Sinikuued satuvad silmitsi juraga, milleks neid pole drillitud. Etenduse pealkiri on «Lähetus».

«Jukuraadio» 424. saadet Metsiku lääne teemadel, kus sealsest elust ning ajaloost pajatavad Anton Aleksejev, Vahru Lauri ja Kristjan Svirgsden, kuula siit: 

https://kuku.pleier.ee/podcast/jukuraadio/131696

Kommentaarid
Copy