GALERII ja VIDEO ⟩ Slackliner Jaan Roose ületas Rotterdamis kuulsa Maasi jõe

Elu24
Copy

Eesti slackliner Jaan Roose (30) ületas teisipäeval, 9. augustil Rotterdamis kuulsa Maasi jõe, hoides tasakaalu kõigest kahe sentimeetri laiusel liinil. 625-meetrise teekonna läbimine kahe kõrghoone vahel võttis mehel aega 49 minutit.

Roose alustas 149 meetri kõrguselt Rotterdami linna järgi nime saanud hoonest ja tema teekond kulmineerus 188 meetri kõrgusel, Hollandi kõige kõrgemal ehitisel – Zalmhaveni tornis. Sinna jõudmiseks tuli slackliner'il läbida ka 39-meetrine tõus, mis oli mehe jaoks esmakordne kogemus.

«Ma tõesti ei arvanud, et esimese korraga kohe algusest lõpuni! Tõusen püsti ja kõnnin ära kõik 620 meetrit,» sõnas Jaan Roose vahetult pärast vägevat saavutust, lisades, et kõrguste erinevus oli liinil koguni 30 meetrit. «Julm! Ma ütleks, et reaalselt julm!» kommenteeris kuulus slackliner ideaalselt õnnestunud katset Rotterdamis.

Mehe sõnul ei ole varem nii suure kaldega liinil kõnnitud ning ta uskus, et algus saab olema lihtsam kui lõpp, kuid läks hoopis vastupidi! «Kuskil keskkohas, 300 meetri peal, hakkad alles ülesmäge kõndima. Viimased 300 meetrit olid ülimalt järsud. Tuli välja, et just esimesed 300 meetrit olid kõige keerulisemad,» tunnistas Roose, lisades, et selles mängis olulist rolli tuul.

Kui pelgalt Roose etteaste vaatamine võib nii mõnelgi pea ringlema panna, siis mees ise ütleb, et kõrgusekartus oli viimane asi, mille peale ta Maasi jõe kohal olles mõtles. «Mul oli nii palju asju, millele keskenduda – pidin igat sammu reaalselt läbi mõtlema,» kinnitas Roose ja ütles, et tegemist oli kindlasti ühe raskema kohaga, kus slackline'il kõndida.

«Nüüd algab taastumine! Õlad tuleb tagasi paika saada ja valmistuda järgmisteks eneseületusteks,» sõnas ta, jättes täpsed plaanid ja tulevikku puudutavad ideed kavalalt saladuskatte alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles