KLÕPSUD ⟩ Olümpiavõitja Erika Kirpu pidas kullasäras 30. sünnipäeva: see oli täpselt selline, nagu ma unistasin

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Erika Kirpu elukaaslasega.
Erika Kirpu elukaaslasega. Foto: Konstantin Sednev

Möödunud suvel Eesti epeenaiskonna koosseisus olümpiavõitjaks tulnud Erika Kirpu tähistas 30. sünnipäeva kullasäras. «Ei mingeid piire,» jagab ta ühismeedias üht oma elu motot.

«Viimastel aastatel olen teinud oma elus mitmeid muudatusi, millest üheks olulisemaks pean mõtteviisi, et elu peaks kulgema ilma piiride seadmiseta,» avaldab olümpiavõitja Erika Kirpu ühismeedias ühe oma elu motodest ning lisab hashtag'i #NoLimits. 

Lisaks piirideta unistamisele ja töötamisele on ta nõuks võtnud mitte seada piire ka pidutsemisele. «Umbes aasta aega tagasi otsustasin, et tahan oma 30. sünnipäeva tähistada ägeda peoga. Ma unistasin sellest ja nüüd kujunes see täpselt selliseks, nagu ma tahtsin, et see oleks,» õhkab 22. juunil 30-aastaseks saanud vehkleja. «Aitäh, sõbrad, selle imelise päeva eest!» 

Erika Kirpu sündis 22. juunil 1992. aastal Moskvas. Tema isa oli vehkleja ja vehklemistreener Viktor Kirpu (1955–2018), ema on vehklemistreener Irina Satanenko.

Kirpu lõpetas 2010. aastal Tartu Annelinna Gümnaasiumi ja 2014. aastal Tallinna Tehnikaülikooli sotsiaalteaduskonna õigusteaduse erialal.

2014. aastal Kaasanis toimunud maailmameistrivõistlustel võitis ta individuaalses võistluses pronksmedali ja naiskondlikus epees hõbeda. Sama aasta lõpus nimetati ta Eesti aasta naissportlaseks. 2021. aastal tuli ta Tokyo olümpiamängudel Eesti epeenaiskonnaga olümpiavõitjaks.

Alates 2016. aastast elab ja treenib ta Itaalias Milanos. Ta on suhtes itaallase Enrico Garozzoga, kes on samuti tunnustatud vehkleja – mees võitis 2016. aastal olümpiahõbeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles