FOTO ⟩ OH ÕUDUST! Luisa Rõivase Ironmani teekond lõppes juba enne starti (1)

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Luisa Rõivas
Luisa Rõivas Foto: Krõõt Tarkmeel / Ekspress Meedia

«Homme ma kahjuks Ironman Tallinn 70.3 võistelda ei saa,» teatab Luisa Rõivas ühismeedias suure kurbusega. 

«Vahel on jalutamine ohtlikum kui sport,» kirjutab Luisa Rõivas postituses, mille alla lisas ta ka pildi, kus on näha, et tema vasak jalg on kipsi pandud. «Homme ma kahjuks Ironman Tallinn 70.3 võistelda ei saa, aga tagasilöökidest ei tasu heituda.»

Järgmisel aastal on Ironman Tallinn 70.3 raames ka Euroopa meistivõistlused ja sinna on Luisa end juba aegsasti kirja pannud. «Aitäh kõigile kaasaelajatele ja toetajatele, raudne teekond jätkub! Edu kõigile kes Ironmani rajal!» sõnab ta lõpetuseks. 

Luisa võistles Ironmani rajal juba eelmisel aastal. Naine läbis ujumisdistantsi 51 minutiga, rattaga sõitis laulja umbes 3 tundi ja 22 minutit. Kolmas ja viimane ala oli jooksmine.

Pärast esimest ala oli Luisa oma vanusegrupis 43. kohal ja naiste seas 166. kohal. Rattasõidu järel oli Luisa oma vanusegrupis 41. kohal. Finišijooneni jõudes oli Luisa üldarvestuse 920 võistleja seas 841. kohal. Naiste seas jäi ta 205 seas 175. kohale, oma vanuseklassis jällegi 50 seas 42. kohale.

Abikaasa pidi eelmine aasta katkestama

Taavi Rõivasel läks esimene ala veidi halvemini. Endisel poliitikul kulus distantsi läbimiseks tund ja 16 minutit. Aega kulus Taavil lubatust kuus minutit kauem seega ratta selga teda ei lubatud.

«Minu raudne teekond sai täna esimeses vahetusalas väikese tagasilöögi: kohtunik teatas, et ujusin 6 minutit kauem kui viisakas oleks. Reeglid on reeglid ja kuigi enesetunne suurepärane ja tahet ning energiat meeletult, siis ratta selga mind ei lubatud,» tõdes Taavi siis sotsiaalmeedias.

Eelmise aasta juuni alguses rääkis Luisa Elmar raadios, et Ironmaniks valmistumine läks tal hästi.

«Ma arvan, et treeningutega on läinud päris hästi! Nädalas tuleb ligikaudu seitse kuni üksteist tundi treeninguid. Selge on see, et päris null treeningu pealt sellisest võistlusest osa ei võta,» tõdes Luisa.

Luisa jaoks kõige raskem ala ootab teda täna alles ees. «Eks ma natuke mures olen ikka, minu jaoks on kõige nõrgem lüli jooksmise distants. Ma ei ole suutnud seda ala veel tohutult meeldivaks mõelda,» rääkis ta paar kuud tagasi.

2021. aasta juuli alguses lõpetasid Luisa ja Taavi oma elu esimese triatloni. «Täna oli tähtis päev. Meie esimene triatlon koos Taaviga sai läbitud Valgas. Ujumise distants 0,75 kilomeetrit, 20 kilomeetrit ratast ja 5 kilomeetrit jooksu,» teatas Luisa 5. juulil.

Ka juuli lõpus võttis abielupaar osa Otepää triatloni olümpiadistantsilt. «Sel korral peab ütlema, et ujumine oli neist kõige nauditavam ja lihtsam,» kirjutas Luisa 26. juulil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles