Prantsuse linnapea tahab hakata Mont Blancile ronijatelt «surmaraha» kasseerima

Inna-Katrin Hein
Copy
Euroopa kõrgeima tipu Mont Blanci Grand Jorasses liustik. Prantsuse linnapea plaanib hakata võtma Mont Blacile ronijatelt ettemaksuna 15 000 eurut, mis kataks päästmis- ja hukkumiskulud
Euroopa kõrgeima tipu Mont Blanci Grand Jorasses liustik. Prantsuse linnapea plaanib hakata võtma Mont Blacile ronijatelt ettemaksuna 15 000 eurut, mis kataks päästmis- ja hukkumiskulud Foto: Photo by Marco BERTORELLO / AFP/Scanpix

Igaüks, kes soovib tõusta Euroopa ja Alpide kõrgeimale mäetipule, 4810-meetrisele Mont Blancile, peab peagi tasuma 15 000-eurose tagatisraha, millega kaetakse võimalikud pääste- ja surmakulud. Sellest teatas kohalik linnapea, kes on enda sõnul uljaspeadest ja mõttetult riskijatest tüdinenud.

Mont Blanci jalamil asuva Prantsuse linna Saint-Gervais-les-Bainsi linnapea Jean-Marc Peillex ütles, et liiga paljud kvalifitseerimata mägironijad mängivad oma eluga mäel, kus kuumalaine on muutnud ronimispaigad ohtlikuks, kuna jää sulab, teatab cnn.com. 

«Saint-Gervais' plaanib rakendada meetmeid, mis peaksid kahandama inimeste vastutustundetust, mille tõttu päästjad on kogu aeg rakkes,» teatas linnapea sotsiaalmeedias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles