Saates «Ma näen su häält» Ott Leplandiga duetti laulnud Laura moosis mehe endale külla

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Ehitusjuht Laura Vals
Ehitusjuht Laura Vals Foto: Rauno Liivand

Kevadel ülimenukaks osutunud Kanal 2 saade «Ma näen su häält» tõi meie ette vapustavaid lauljaid. Üks neist oli Laura Vals, kellel õnnestus Ott Leplandiga esitada imeilus duett. Nüüd on võimalik neid taas koos laval näha 12. augustil Põlvamaa metsade vahel.

Laura Valsi duett Ott Leplandiga pani iga televaataja ahhetama, sest laul «Sinuni» kõlas nii imeliselt, et tõi lausa pisara silma.

Saates nõuniku rollis olnud Leplandi sõnul oli lõppvoor üsnagi pingeline, kuid ta oli väga rahul, et sai just Valsiga duetti laulda. Saates mainis Vals, et korraldab igal aastal kodukohas kontserdi, ning viskas õhku mõtte, et ehk sel suvel on seal nõus esinema ka Lepland isiklikult.

«Tema näol oli tegemist väga-väga hea lauljannaga, et ta kohe võttis refräänis teise hääle. Temaga, tahaks loota, et tekib kunagi veel võimalus kuskil esineda, miks mitte tema seal koduhoovi kontserdil,» kommenteeris Lepland saate lõpus.

«Eks ta saab otsustada, kelle ta sinna esinema võtab. Kui me jõuame siin kenasti kõikides tingimustes kokkuleppele, siis kindlasti talle ei ei ütle,» naeris Lepland.

Tundub, et Laura Vals võttis Leplandi naljatlemist saates üsnagi tõsiselt ning otsustaski ta oma koduhoovi kontserdile laulma kutsuda. Valsi sõnul oli Lepland väga hea meelega nõus esinema tulema, kui graafikus sobiv kuupäev leitakse, ning suunanud ta edasi suhtlema oma mänedžeri Danel Pandrega.

«Kogu suhtlus Leplandi ja tema meeskonnaga on olnud nii sõbralik, et lausa mõnus on nendega asju ajada,» rääkis Elu24-le Vals, kes enda sõnul on üsna ärevil.

Elu24 läks Laura Valsile Põlvamaale külla, et oma silmaga kaeda, kus kauaoodatud kontsert siis aset leiab. Kodutalu teeotsas seisis hiiglaslik plakat kirjaga, et kontsert koos Ott Leplandiga toimub 12. augustil Tuuliku talus.

Kodukontserte on naine korraldanud juba kuus aastat, iga suvi üks kontsert. Tuleb välja, et idee algatajaks polnud mitte Vals ise, vaid hoopiski tema äi, kes on naise lauluhäälest endiselt lummatud ning näib ilmselgelt poja pruudivalikuga rahul olevat.

Ka koduhoov, kus kontserte peetakse, kuulub neiu elukaaslase vanematele. On imekspandav, kuidas ämm ja äi oma minia käekäigule kaasa elavad.

Laura Valsi möödunud aasta kodukontsert ämma ja äia talus.
Laura Valsi möödunud aasta kodukontsert ämma ja äia talus. Foto: Silver Hinno

Laura Vals on ametilt tegelikult hoopiski ehitusjuht, kellena ta end ka saates «Ma näen su häält» esitles. «Tänaseks on minu igapäevatööks just ehitustööde juhtimine. Minu töö nõuab head organiseerimise ja suhtlemise oskust ning usun, et need isikuomadused on mul olemas,» räägib Vals.

Laulmisega on ta tegelenud aga juba väikesest peale. Möödunud aasta sügisel asus Vals õppima WAFi laulukooli. «Olen selle vähese ajaga omandanud hulga vokaaltehnilisi teadmisi,» lisab ta.

Koduhoov, kus ta kontserte korraldab, on silmipimestavalt kaunis. Keset hoovi ilutseb Valsi ämma väikene käsitöötuba, kus pere müüb keraamikat ning ämm viib läbi ka erinevaid loovringe.

Alguses ehitati hoovi pisike terrass, millest sai esialgne lava. Tänaseks on see aga tunduvalt laienenud. Publikul on võimalik võtta kaasa oma tekike, millel õunapuuaias pikutades kaunist kontserti kuulata.

Perekonnaga jutustades tundsime end väga koduselt ja usume, et seda tunnevad kõik Tuuliku talu külastajad. Äi nägevat vaeva ka ürituse promomisega. Näiteks avatud talude päeval julgustas ta kõiki külalisi taas tulema, et saada osa Laura kontserdist Ott Leplandiga.

Laura Vals ise on aga ärevil ja põeb, et äkki Leppland ei ilmugi kohale mõne tehnilise viperuse pärast, kuid ta mõistab, et see on igale kontserdikorraldajale loomupärane hirm. «Iga kord, kui Pandrele helistan, saan jälle südamerahu ning ta alati julgustab,» lisab Vals.

Eks ärevust tekitab ka see, et ta otsustas saata erikutsed nendele saate nõunikele, kes tema osas kaasa tegid, ning ka Kanal 2 armastatumaile saatejuhile Piret Laosele. «Juur õnnestus mul kätte saada, loodan, et suudame ka teistega kontakti saada,» on naine elevil.

Igal juhul on Vals õnnelik, et korraldab esimest korda kontserdi Eesti ühe parima meesartistiga.

Laura Valsi kodukontsert möödunud aastal.
Laura Valsi kodukontsert möödunud aastal. Foto: Silver Hinno
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles