Jaak Madison elektrihinnast: oleks hea, kui nad ei keevitaks seda üle kolme korra kõrgemaks

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Tairo Lutter

Jaak Madison ütleb sotsiaalmeediapostituses, et tema saab oma korteris kolm korda suurema elektriarvega küll hakkama, aga kuidas tulevad toime need inimesed, kelle kodu küttesüsteem võtab palju elektrit. Elu24 uuris Eesti Energialt, kas millalgi on oodata ka elektrihindade langemist. 

Europarlamendi saadik Jaak Madison võttis 2. augustil sotsiaalmeedias sõna elektrihindade teemal, tuues välja asjaolu, et alates sügisest on elektrihind varasemast kolm korda kõrgem. 

«Kuna augusti lõpus lõpeb mul praegune elektrileping, siis lugupeetud Eesti Energia (kelle puhaskasum möödunud aastal oli 111 miljonit eurot ja kes maksis eelmise aasta tulude eest riigile dividende 46,7 miljonit eurot) tegi uue pakkumise, mille puhul ei peaks mina mitte kui midagi tegema: leping pikeneks automaatselt. Iseenesest hea ja mugav variant. Kuid see oleks veel parem variant, kui nad ei keevitaks hinda üle kolme korra kõrgemaks. Samal ajal omahind elektritootmisel ei ole kohe kaugeltki tõusnud kolmekordseks,» kirjutas poliitik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles