LOETUD PÄEVAD JÄÄNUD ⟩ nublu naaseb Eesti hiphopi festivalile!

Elu24
Copy
nublu
nublu Foto: Jaanar Nikker

Saabuval nädalavahetusel, 12. ja 13. augustil toimuva Eesti hiphopi festivali tänavune programm toob lavale nii kohalikku raudvara kui ka tulevikutähti. Lõpuks hullutab taas EHHFi publikut ka nublu!

Eesti hiphopi festival 2022 toimub 12. ja 13. augustil ning tänavu juba 16. korda. «Sel aastal ootame kindlasti rohkem inimesi festivalile kui kunagi varem. Põhjuseks, et kaks viimast aastat oleme festivali teinud piirangute all ja piletimüük näitab, et inimesed janunevad EHHFi järgi,» lausub Genka. «Kutsun üles ka kõiki algajaid oma demosid saatma meile, kellest viis saavad võimaluse esineda EHHF Open Mici raames.»

Osalemist festivalil on juba kinnitanud 5MIINUST, A-Rühm, Arop, Genka, reket, pluuto, Põhjamaade Hirm, KiROT, villemdrillem, Bad Art, Clicherik & Mäx, Maxtract & Ajataju, Kriipsu-Uku, margiiela, HELEZA, SVNDRA, kaw, Azma, Leis ja Prodigyboys, Lil Till, Utoopia, DEW8, Küberünnak ja Karmo, Väike PD, NKN, Töökoda, Põhjakiht & Epp Kõiv ning Rikošett.

Nüüd on oma jah-sõna festivalil osalemiseks andnud ka nublu! Mõned aastad tagasi kukkus nublu justkui meteoriidina Eesti muusikailma ja vallutas selle. Sellist tähelendu ei osanud keegi ette näha – isegi mitte nublu ise! 2018. aasta alguses ei saanud inimesed küllalt tema läbimurdelisest singlist «Droonid» ja juba pool aastat hiljem kujunes aasta hümniks «Mina ka».

On üsna tavaline näha nublu nime domineerimas Eesti edetabeleis mitme looga korraga ning see maskis poeet ei ole jäänud märkamata ka välismaal. Ta on välja müünud esinemisi nii Soomes, Šotimaal kui ka Ameerika Ühendriikides, ületades oma muusikaga igasuguseid keelebarjääre.

2020. aasta detsembris andis nublu välja oma debüütalbumi «Café Kosmos», mille avasingliks oli üks seni edukamaid Eesti-Soome muusikakoostöösid ehk «Universum» koos Mikael Gabrieliga. Lugu troonis Spotify ja YouTube'i voogudes mõlemas riigis korraga.

Lisaks muusikale on Eesti hiphopi festivali programmis oma kindlal kohal ka Ballzy tänavakoss, grafiti-jam, tantsuvõistlus, Open Mic ja Comedy Estonia. Ajendatult maailmas toimuvast leiab sel aastal EHHFil aset ka uus ja põnev Peltareiv.

Lisainfo ja piletid on saadaval Eesti hiphopi festivali kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles