KUS ON ÕIGLUS? ⟩ Ameerikast pärit õpetajanna on Venemaal vangis koduvägivalla süüdistuse eest, kuigi üritas vaid ennast kaitsta

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy

Ameeriklanna Sarah Krivanek on Venemaal vangis ja ootab, et USA ametnikud talle appi tuleksid ja aitaksid tal kodumaale pääseda. Naine oleks peaaegu jõudnud USA lennule, kuid vahetult enne lendu ta arreteeriti Moskva lennujaamas. Milles täpselt naist süüdistatakse ja kuidas ta sellise jama sisse sattus? 

Ameerikast pärit õpetajanna Sarah Krivanek (46) arreteeriti Moskva lennujaamas rohkem kui seitse kuud tagasi. USA ametnikud olid aidanud Sarahil jõuda nii kaugele, et tal peaaegu õnnestus tagasi kodumaale pääseda. Venemaa võimud takistasid naise lahkumist aga põhjusel, et naist süüdistatakse koduvägivallas oma mehe vastu.  

Kui Venemaa inimõiguste aktivist Jekaterina Kalugina 4. aprillil ühte Moskva lähedal asuvasse kinnipidamisasutusse tuli, et rääkida vahi all viibiva USA korvpallistaari Brittney Griner'iga, leidis ta üllatavalt eest veel ühe ameeriklanna, kes Venemaal vangistatud. «Sarah Krivanek kallistas mind ja hakkas nutma,» ütles Kalugina ootamatu kohtumise kohta USA õpetajannaga, kes viibis roosaks värvitud vangikongis koos kuue teise naisega. «Kuidas ma küll vanglasse sattusin? See kõik on vale. Ma olen hea inimene,» ütles Sarah inimõiguste aktivistile Kaluginale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles