Kauaoodatud rokkfestival Soomes tühistati viimasel minutil eluohtliku lava tõttu

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Uriah Heep.
Uriah Heep. Foto: Промо

Pietarsaari Open Air oli kauaoodatud rokkfestival, mille peaesinejateks oli kuulutatud 1970. aastatel tuule tiibadesse saanud Uriah Heep, Deep Purple ning Saksa metal-bänd Accept. Rahvas oli juba värava taga, kui ootamatult kõik tühistati.

Pietarsaari keskväljakul pidi reede õhtul möirgama korralik rokkmuusika. Sündmus langes aga kaosesse, kui avastati tehniline rike.

Üritust korraldanud RH Entertainment Oy tegevjuht Riki Huhtala sõnas Iltalehtile, et kohale toimetatud lava ei olnud ohutu.

Kaheksa tundi üritati seda parandada, kuid aeg aina lendas ning lava ei suudetud parandada niipaljugi, et sellel esineda saaks. Ürituse korraldajad püüdsid anda endast parima, et külastajad saaksid kontserti nautida.

«Lava ei olnud turvaline ja nad üritasid seda parandada. Publiku, esinejate ja töötajate turvalisus on meile, korraldajatele kõige tähtsam,» lisas Huhtala.

Üritusel ei tahetud eludega riskida, mistõttu tuli teha raske otsus – tühistada kogu üritus väga viimasel minutil.

Rahvas ootas juba ammu väravate taga, kuid esialgne info teatas väikesest tehnilisest rikkest, mida püütakse kiirelt parandada. Nii ootasid suured fännid ligikaudu kaks tundi väravate taga, kuni tuli teade, mis sundis kurvastusega suuna kodu poole tagasi võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles