Vaateaknal patseerivad putukad: kulturist Imre Vähi avastas saiakeste vahelt prussakad

Elu24
Copy
Prussakas vaateaknal
Prussakas vaateaknal Foto: Kuvatõmmis Facebookist/Imre Vähi

Tartu linnavolikogu liige Imre Vähi avastas Tartu väliturul käies saiakeste vahel  asjatavad prussakad. Prussakatõrje ekspert sõnab, et taoliste putukate üle pole keegi õnnelik ning prussakad levivad väga käbedalt, mistõttu peab taoliste leidude puhul kiiresti reageerima.

Tartu linnavolikogu liige, kulturist Imre Vähi sattus avaturul huvitava vaatepildi osaliseks: saiakeste vahel askeldasid prussakad. Seda vaatepilti jagas ta ka Facebookis.

«Vastukaaluks väga viisakatele Tartu söögikohtadele on meil ka selliseid, kus sellised putukad vaateaknal saiakeste vahel patseerivad,» kirjutab Vähi. Kui osad kommentaatorid lõõbivad, et Vähi ei tohiks kulturistina turuhoones saialeti juures nillida, siis teine kommenteerib, et Vene kroonus olles sai ilmselt nii mõnigi prussakas koos leivaga söödud.

Vähi sõnul oli tegu avaturu hoonega bussijaama juures.

Ekspert: kohvikutes ja turgudel on rohkem võimalusi prussakate saabumiseks

AS Tartu Turg juhatajalt Rene Kiisilt kommentaari küsides tänab ta info eest ja vabandab siiralt juhtunu pärast. «Tartu turul teeme üldist putukatõrjet regulaarselt ja lisaks sellele vastutavad ning korrastavad omi müügikohti rentnikud igapäevaselt. Antud juhul võib olla tegemist kahetsusväärse vahejuhtumiga, kus tehtud tõrjest tingituna oli putukas veel liikvel. Kaupleja jälgib edaspidi olukorda tähelepanelikumalt, veelkord vabandan,» sõnab turu juhataja.

MTÜ Eesti desinfektsiooni- ja kahjuritõrjeettevõtete Liidu liige ja Rentokil OÜ Lõuna-Eesti müügijuht Anneli Haavandi ütleb, et teda selline vaatepilt paraku ei üllata. «Ma olen üle 20 aasta töötanud ja mind on arvatavast raske üllatada,» ütleb kogenud tõrjuja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles