Tartus mitu tuhat eurot kaotanud naine pisarsilmil: need olid minu vanaema antud säästud... (2)

Kristiina Reimand
, Reporter/toimetaja
Copy
500-eurosed. Foto on illustreeriv.


Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
500-eurosed. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees Foto: Arvo Meeks/

Tartlanna Kristi (nimi muudetud) puhkeb nutma, kui räägib sellest, kust pärines osa rahast – mitu tuhat eurot – mille ta Tartus möödunud laupäeval kaotas.

«See juhtus K-Rauta ees või siis selle maja ees, kus ma elan Ringtee tänaval,» kirjeldab Kristi juhtunut. Naine, kel kodus käimas suurem remont, oli koos heast sõbrast ehitusmehega teel ehituspoodi. «Kell oli umbes pool kuus, mu mees oli tööl ja helistas veel mulle, et kas ma midagi süüa tahan.»

Mitu tuhat eurot sularaha oli Kristil seljakotis olevas heleroosas kosmeetikakotis ning koos ehitusmehega mindi poodi. Raha oli kaasas selleks juhuks, kui midagi kallimat oleks vaja poest osta. «Ehituspoes võib selline summa tegelikult väga lihtsalt ära kuluda, kuna mul on kodus tõesti suuremad remonditööd käsil.»

Kristi sõnul tol päeval suuremaid oste ehituspoes ta siiski ei teinud ning kõigi ostude eest tasus ta tavapäraselt – kasutades raha oma rahakotist, mitte seljakotis olevast roosast kosmeetikakotist. Tagasi kodu poole suundudes avastas Kristi aga, et raha, mis oli pakitud heleroosasse lukuga kosmeetikakotti, oli kadunud. Mitu tuhat eurot, kadunud kui vits vette.

«See raha oli mõeldud minu kodu remondiks... see oli osalt automüügist saadud raha ja vanaema andis oma säästudest juurde,» ütleb Kristi ja puhkeb seda öeldes nutma.

Kuna Kristi vanaema elab Viljandis ja just sealt on ka naine ise pärit, käis ta peast läbi mõte, et ehk tuli raha leidja Viljandist Tartusse poodi ja on raha viidud näiteks Viljandi politseijaoskonda. Nimelt levis hiljuti uudis, et aus leidja viis Viljandi politseijaoskonda suurema summa tundmatu omaniku sularaha. See aga Kristi raha kahjuks polnud. «Uurisin politseis järgi, minu summa on kordades suurem...» ütleb Kristi.

Kas naine usub veel, et saab oma raha tagasi? Ta ütleb nuttes, et usk kahaneb iga päevaga. Ehituspoes vaadati üle ka turvakaamerad, kuid sealt naise sõnul hetkel midagi ei nähtud.

«Tavaliselt ma panen selle eraldi vahesse oma kotis, aga mul oli kiire ehituspoodi ja ma ei tea, kuidas see just siis juhtus...»

Veel paar nädalat tagasi puges Kristi pea et oma nahast välja, et tagastada rahakott tundmatule välismaalasele. Tartus toimunud Rally Estonia ajal leidis tartlanna maast ühe itaallase rahakoti. «Juhiload, pangakaardid ja sularaha. Iga hinna eest üritasin tagasi anda, panin erinevatesse Facebooki gruppidesse kuulutused, abi ei saanud. Pangakaardi peal oli Itaalia panga number, aga kõik oli itaalia keeles, ei saa kedagi kätte.»

«Juhiloa peal oli piirkond, kus oli see välja antud, seega otsisin piirkonna politseijaoskonna numbri välja, aga keegi inglise keelt ei rääkinud. Lõpuks minu tuttava tütar, kes rääkis itaalia keelt, oli elanud Itaalias, otsis ta Facebookist välja. Nii palju inimesi oli selle nimega ja ta kirjutas kõigile, et ega te ei ole Tartus. Tuligi välja, et mees oli ralli raames oma tiimiga Tartus ja sai kõik tagasi... ja kaks nädalat hiljem juhtub minuga selline asi,» ütleb Kristi.

PPA pressiesindaja Kerly Virk ütleb, et nagu hiljutise Viljandi juhtumi puhul, oleks ka siin hea kuulda midagi ausast leidjast, kes kui leidis ka osa rahast, selle omanikule tagastaks.

«Kui leidja raha selle omanikule ei tagasta, siis on tegu omastamisega, mis toob kaasa juba kriminaalmenetluse. Mistahes enam kui 50-eurose väärtusega leiu, sealhulgas sularaha omastamine on kriminaalkorras karistatav. Seega julgustame leidjat tagastama raha selle omanikule ning saate seeläbi ka oma karistusregistri ja südametunnistuse puhtana hoida,» sõnab Virk.

Raha omanikuga saab ühendust telefoninumbril +372 55596739

Viljandis viis aus leidja politseisse suure summa sularaha

Möödunud nädalal toimetas aus leidja Grete politseinike kätte suure summa sularaha, mille ta oli Viljandi kesklinnast leidnud. Politsei otsib omanikku, kes peab raha tagasisaamiseks suutma öelda, kui suurest summast käib jutt ning kust see leiti. Loe täpsemalt SIIT

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles