VIDEO ⟩ Austraalia teadlase sõnul lahendas ta 73 aasta taguse «Somertoni mehe» mõistatuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Austraalia Adelaide'i ülikooli teadlane Derek Abbott tegi enda sõnul kindlaks, et niinimetatud Somertoni mees oli Melbourne'i elektriinsener Carl Webb
Austraalia Adelaide'i ülikooli teadlane Derek Abbott tegi enda sõnul kindlaks, et niinimetatud Somertoni mees oli Melbourne'i elektriinsener Carl Webb Foto: EPA/MARK BRAKE/Scanpix

Lõuna-Austraalia Adelaide’i ülikooli teadlase Derek Abbotti sõnul lahendas ta 73 aasta taguse mõistatusliku juhtumi, tuvastades niinimetatud Somertoni mehena 43-aastase Melbourne'i elektriinseneri.

1. detsembril 1948 leiti Adelaide’ist lõunas Somerton Parki rannas hästi riides mehe surnukeha. Ta isik oli aastakümneid mõistatus, jättes ruumi erinevatele teooriatele, kaasa arvatud õnnetust armastusest ja külma sõja spioonidest, kirjutab theguardian.com.

Uurimine näitas, et mehe mantlilt ja lipsult olid tootjafirma sildid ära lõigatud, taskus olid kasutamata rongi- ja bussipiletid ning paberitükk, millel olid sõnad «tamam shud», mis tähendab pärsia keeles «lõpetatud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles