KOER ON NAGU INIMENE? ⟩ Koerte tutvusesobitamine lõppes madinaga. «Karvatordid lendasid, sõbrustada soovinud peni kiljus, omaniktädi röökis!»

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Ärritunud koer. Pilt on illustreeriv.
Ärritunud koer. Pilt on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

On koeraomanikke, kes leiavad, et nende neljajalgne sõber soovib teise omasugusega ilmtingimata suhelda ning seda suhtlust tuleb koeraomanikel kindlasti võimaldada. Seejuures unustatakse tõsiasi, et nii mõnegi lemmiku «suhtlusstiil» võib osutuda üsnagi agressiivseks. Uurisime Loomapäästegrupi asutajalt Heiki Valnerilt ja loodusemees Aleksei Turovskilt, mida koeraomanikud oma lemmiku sotsiaalset elu korraldades silmas pidama peaksid.  

Tallinna mees Hans (nimi muudetud, toimetusele teada) jagab sotsiaalmeedias värvikat lugu jalutuskäigust oma koeraga. Mees jalutas ühes Tallinna pargis, kus ka paljud teised koeraomanikud jalutuskäiku tegid. Üks neist nõudis aga järjekindlalt, et tema koer ning Hansu koer sõprust sobitaksid. Kohtumine kiskus aga parajaks mölluks.     

«Mu koer on keskmiselt riiakas emane krants. 12 koma millegagi kilo,» kirjutab Hans oma sotsiaalmeediakontol. «Kui veendusin, et tal on liiga sageli kalduvus teiste koertega suhteid klaarida räuskavalt ja hammaste abil, siis hakkasin teda neist igaks juhuks eemale hoidma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles