VOGUE'I KAANELUGU ⟩ Ukraina esileediks olemine pole roll, mida Zelenska kunagi mängida tahtis: mulle meeldib lava taga olla – see sobis mulle

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Olena Zelenska
Olena Zelenska Foto: RS/MPI/Capital Pictures/Scanpix

«Rambivalgusesse liikumine oli minu jaoks üsna raske,» sõnab Ukraina presidendi abikaasa Olena Zelenska ajakirja Vogue kaaneloos, et esileediks olemine pole kunagi olnud roll, mida ta mängida tahtis.

Sõjaajal pole esileedile stsenaariumi ja nii kirjutab Olena Zelenska oma stenaariumi ise. Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi abikaasa, kauaaegne komöödiakirjanik, eelistas alati kulisside taha jääda. Samal ajal tema abikaasa, koomikust poliitik, kelle presidendiks olemine võib veel määrata vaba maailma saatuse, säras rambivalguses. Kuid sellest ajast peale, kui Venemaa 24. veebruaril Ukrainasse tungis, on Zelenska sattunud ootamatult tragöödia keskpunkti.

«Need on olnud minu ja iga ukrainlase elu kõige kohutavamad kuud,» ütles ta Vouge ajakirjale tõlgi vahendusel oma riigi keelt rääkides. «Ausalt öeldes ei usu ma, et keegi teab, kuidas me emotsionaalselt hakkama oleme saanud. Ootame põnevusega võitu. Meil pole kahtlustki, et võidame. Ja see hoiab meid edasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles