Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

VIDEO JA GALERII Suured Tüdrukud andsid Haapsalu raudteejaamale uue elu

Copy

Armastatud peokorraldaja Kai Tarmula on loonud Haapsalusse midagi enneolematut. Ta muudab nädalavahetustel vana räsitud raudteejaama vingeks peokohaks, kus saavad kasu ka teised kohalikud ettevõtjad. Seekord hullutasid publikut Dagmar Oja ja Kaire Vilgats, kes kütsid publiku nii kuumaks, et isegi avatud perroonil polnud õhku.

Elu24 käis oma silmaga kaemas, kuidas räämas raudteejaamast on loodud stiilne ja hubane peokoht.

Sotsiaalmeedias on tehtud viimasel ajal tähelepanekuid, et keskealistel pole Haapsalus enam kusagil käia – Haapsalus olevat ainult kallid suurüritused või noorte hoovidiskod, kuhu vanemal kontingendil väga asja ei ole.

Kai Tarmula on aga loonud vanasse räämas raudteejaama hoonesse suveperioodiks ajutiselt peokoha Vana Vaksal, kuhu on oodatud nii noored kui ka vanad.

Seni on raudteejaam olnud kohalike jaoks igav muuseum, kus vaid turistid käivad, või siis kasutati pikka perrooni mõnusaks jalutuskäiguks kallimaga käest kinni. Kajavas ootesaalis oli aastaid tagasi seinal veel suur bussiaegade tabel, mida hiiglaslikul puitpingil jalgu kõlgutades ja bussi oodates jõllitada sai.

Kuna peod toimuvad ikkagi raudteejaamas, on organiseeritud üritus selliselt, et sinna saab rongiga. Teadaolevalt Haapsalus veel päris ronge veel ei sõida, kuid armas roheline huvirong ajab asja ära.

On põnev vaadata, kuidas päevasel ajal lastega peresid sõidutava huvirongiga tulevad õhtul peole rõõmsas meeleolus täiskasvanud inimesed. Isegi suured jurakad mehed ei tundud häbi, et lasterongiga sõidavad.

Perroonile viiva ukse juures jagasid rõõmsameelsed tütarlapsed pileteid ning uksest sisse astudes oli vaatepilt võimas. Vana raudteejaam oli justkui täielikult muutunud. 

Sealne valgustus ja mööbel tekitas tunde, et oled lounge'is, kuid muusika oli hoopis selline, mille saatel hakkas jalg kohe tatsuma ja suu kaasa laulma. Tantsuplatsil hakkasid silma nii noored kui ka vanemad inimesed, kelle puusad õõtsusid imekspandavalt hästi.

Rõõm oli näha, et ürituste sarja on kaasatud ka teised kohalikud ettevõtjad. Näiteks mõnusa kõhutäie või snäkkide eest vastutas muidu Haapsalu peatänaval tegutsev Mesimoka kohvik.

Enamik külastajaid oli aga varakult kohal ning piletijärjekord ei tundunud lõppevat ka pärast keskööd. Kui eelnevalt olid külastajad perroonil suhteliselt hajali, iga seltskond oma nurgas, siis sel hetkel, kui kõlaritest kõlas intro (sissejuhatus – toim), mille saatel hakkasid Suured Tüdrukud – Kaire Vilgats ja Dagmar Oja bändiga lavale liikuma, liikus kogu rahvamass lava ette.

Kuigi tegemist on avatud perrooniga, kus värsket õhku küllaga, kütsid Suured Tüdrukud publiku nii kuumaks, et värske õhu saamiseks tuli teise perrooni otsa kõndida. 

Vestlesime külastajatega, kelle sõnul on neil hea meel, et on loodud selline mõnus koht, kus olla ja nautida. «Mulle meeldib siin. Kui tahan valjemat muusikat ja tantsida, liigun lava juurde. Kui aga soovin oma seltskonnaga lihtsalt suhelda, et ei pea muusikast üle karjuma, saangi tulla siia perrooni kaugemasse nurka istuma, kus on üsna mõnus,» rääkis peoline Kaie.

Tagasi üles