Hiina mees, kes oma endise naise otseülekande ajal põlema pani, hukati

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Hiina tiktokker Lamu.
Hiina tiktokker Lamu. Foto: Kuvatõmmis videost.

Hiina populaarse blogija Lamu tapja hukati pärast seda, kui ta oli Lamu otseülekande ajal põlema süüdanud. Põletuste tagajärjel naine kaks nädalat hiljem suri.

Hiinas, Lamu nime all tuntud naine oli tuntud sotsiaalmeedia täht TikTokis. Sajad tuhanded järgijad vaatasid tema videoid elust Sichuani provintsi mägedes.

Peale Lamu surma tõsteti tema elu suurema tähelepanu alla ning seda kasutatakse  naistevastase vägivalla ennetamise programmides. Üks uuring näitab, et veerand Hiina naistest on kannatanud perevägivalla all.

Kahe lapse ema pöördus aastaid tagasi väidetavalt politsei poole oma abikaasa vägivalla pärast, kuid talle öeldi, et see on perekondlik asi. 2020. aasta juunis lahutas Lamu Tangist, kes kohtu sõnul oli tema vastu vägivallatsenud.

Umbes kolm kuud hiljem valas Tang naise isakodus üle bensiiniga ja pani ta põlema ajal, kui TikTokis käis otseülekanne. 90 protsenti naise kehast oli kaetud põletushaavadega ning ta suri kaks nädalat hiljem.

Juhtum tekitas kogu riigis pahameelt ja kutsus esile uue arutelu naistevastase vägivalla üle.

Abikaasa Tang Lu mõisteti surma ning kohus leidis, et mehe tegu oli äärmiselt julm ning selle mõju ühiskonnale väga halb.

Hiina kriminaliseeris koduvägivalla 2016. aastal, kuid see on endiselt laialt levinud, eriti maapiirkondades.

Mõned aktivistid kardavad, et hiljuti kehtestatud kohustuslik 30-päevane mõtlemisperiood paaridele, kes soovivad lahutada, võib muuta naistel vägivaldsest suhtest lahkumise raskemaks, vahendab BBC.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles