Maailmakuulsal muusikul ei lastud Tartu Pauluse kirikus orelit mängida. President Karis: kurb, kui ei osata hinnata sellise külaskäigu tähendust (19)

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Dirigent Wayne Marshall
Dirigent Wayne Marshall Foto: Horst Galuschka, Scanpix

President Alar Karis avaldab sotsiaalmeedias tehtud postituses rahulolematust, et tuntud Briti pianist, organist ja dirigent Wayne Marshall ei saanud võimalust mängida mõned tunnid Tartus Pauluse kiriku orelil. Pauluse kiriku õpetaja Kristjan Luhametsa sõnul oli tegemist arusaamatusega. 

President on kurb, et Wayne Marshall, kes on üks parimaid USA helilooja George Gershwini loomingu esitajaid maailmas, ei saanud proovida, kuidas kõlab Pauluse kiriku orel. Marshall olevat tahtnud rentida laupäeval auto ja sõita Tartusse, et kirikus paar tundi orelil mängida. Karis ütleb, et muusik ei saanud aga kirikuga kaubale ning Pauluse kiriku asemel kõlas Marshalli osav orelimäng Pärnus Eliisabeti kirikus. 

Foto: Ekraanitõmmis.

Kirikuõpetaja selgitab

Elu24 helistas Pauluse kiriku õpetajale Kristjan Luhametsale, et asjaolusid täpsemalt uurida. Luhamets ütles, et talle helistas üks tuttav, kes küsis, kas keegi saaks laupäeval paar tundi kirikus orelil mängida. Seega ei helistanud Luhametsale mitte muusik ise, vaid vahendaja. «Ütlesin, millised ajad täna kirikus vabad on. Mees, kes mulle helistas, aga vastas, et suur tänu, aga need ajad ei sobi,» ütles Luhamets Elu24-le. «Mul oli puudulik informatsioon. Seda küsimust ei olnud, kas saaks mingil muul ajal. Ma ütlesin, mis kellaajal täna kirik lahti on.»

«Küsijast ma ei saanud aru, et see oleks olnud nii oluline. Küsimine oli liiga tagasihoidlik. Ei mõistnud, et tegemist on tuntud inimesega,» selgitas Luhamets. 

Kristjan Luhamets
Kristjan Luhamets Foto: Margus Ansu
Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles