Ema vähk jõudis platsenta kaudu lootesse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema vähk jõudis platsenta kaudu lootesse
Ema vähk jõudis platsenta kaudu lootesse Foto: SCANPIX

USAs Phoenixis elanud Briana Cox haigestus 2006. aastal vähki.

Ravi aitas ja naine seljatas raske haiguse, edastab skincancerdoctor.wordpress.com.

Möödunud aasta juunis tõi naine tütar Addisoni ilmale.

Üks kuu hiljem kukkus ta tervisejooksu tehes kokku ja viidi haiglasse. Seal paljastus, et vähk oli tagasi tulnud.

Vähk oli selleks ajaks levinud naise kopsudesse ja ajju. Arstide sõnul ei avastatud Brianal raseduse ajal vähki, kuna rasedussümptomid varjasid seda.

Arstid kinnitasid esialgu, et lapsega on kõik korras ning tal ei ole vähki. Vanemad nõudsid arstidelt uusi teste, kuna lapse näol olid kummalised plekid. Lõpuks leiti, et ka lapsel on raskujuline melanoom. Emalt pärit vähk levis lapsesse platsenta kaudu juba üsas.

«Tegemist on samalaadse vähiga nagu ta emal oli. Addisonil on vähkkasvaja levinud ajusse, ülakehasse, kopsudesse, neerudesse, maksa, ühte jalga ja seda on isegi keeles,» sõnas lapse isa James.

Addison on maailmas üheksas imik, kes haigestus vähki juba emaüsas.

33-aastane Briana suri selle aasta veebruaris. Arstide sõnul ei pruugi ka Addison kuigi kaua elada, maksimaalselt paar aastat.

Laps saab keemiaravi ning osa vähist on suudetud võita. Kuna tegemist on uue vähiraviga, siis tervisekindlustus seda ei kata.

Nüüd koguvad Briana Coxi kolleegid Phoenixi politseist raha, et lapse ravi saaks jätkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles