Film Kristjan Aasmäest on rännanud üle maailma ning jõudnud 225 000 rattafännini!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kirso (vasakul) ja Kristjan Aasmäe pääsesid sel aastal esimest korda Simpel Sessionile. Eelkõige hoiavad nad pöialt oma kaastrikiratturitele ja konkurentidele Ingvar Neumannile ja Andres Lainevoolule.
Marko Kirso (vasakul) ja Kristjan Aasmäe pääsesid sel aastal esimest korda Simpel Sessionile. Eelkõige hoiavad nad pöialt oma kaastrikiratturitele ja konkurentidele Ingvar Neumannile ja Andres Lainevoolule. Foto: Sille Annuk

Tartu kutist Kristjan Aasmäest tehtud trikirattafilm valiti maailmakuulsa jalgrattafilmide Bicycle Film Festival (BFF) programmi. Film on tänaseks Bicycle Film Festivali raames rännanud 26 linna üle maailma ning jõudnud kokku 225 000 rattafännini.

SIMPLE DREAM (a short documentary) – online premiere! from Simple Session on Vimeo.

Eestlase video üle BFFi programmis tunneb uhkust ka jalgrattanädala ja legendaarse elamusspordifestivali korraldaja Risto Kalmre.

«Tegemist on esimese siinmail vändatud linateosega, mis esmakordselt BFFi programmi pääsenud on. Eelmisel aastal vaatas Bicycle Film Festivali filme 300 000 inimest Los Angelesest Tokyoni. «Simpel Dream» jõuab esmakordselt suurele ekraanile küll Tallinnas, kuid Tartu trikiratturi Kristjan Aasmäe loo maailma esilinastus toimub juuni lõpus Bicycle Film Festivali kodukohas New Yorgis, rännates sealt edasi 27 suurlinna, kus festival aset leiab,» lisas ta.

Film räägib lihtsa ja ausa loo sellest, kuidas täitus Tartu noore trikiratturi Kristjan Aasmäe unistus võistelda koos oma iidolitega Simpel Sessionil, Eestis toimuval Euroopa ühel suurimal BMX-i ja rulavõistlusel. 13-minutiline lühiportree toob läbi ühe unistuse täitumise loo välja teravad reaalsuskontrastid Eestis toimuva tippvõistluse ning Eesti oma kohaliku trikirattamaastiku vahel.

Piletid 31. märtsil ja 1. aprillil Saku Suurhallis toimuvale Simple Session 12-le on juba müügis!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles