KERSNA ISIKLIKU FOTOGRAAFI VALGUSES Kas peaministrit pildistatakse maksumaksja raha eest? (2)

Elu24
Copy
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Sander Ilvest

Hiljuti tekitas palju kõmu uudis, et endine haridusminister Liina Kersna kasutas oma autojuhti sotsiaalmeedia sisuloomeks ning maksis talle selle eest 450 eurot kuus. Elu24 uuris, kas ka peaminister Kaja Kallasel on sotsiaalmeedia piltide tarbeks isiklik fotograaf ning kas seda peab tegema just maksumaksja raha eest.

Tänapäeval reklaamib enamik väljaandeid, ministreid ja erakondi end sotsiaalmeedia platvormidel, et nii noorema publikuni jõuda. Hiljuti selgus, et äsja haridusministri ametist lahkunud Liina Kersna kasutas oma autojuhti fotode tegemiseks ja sotsiaalmeedia sisuloomeks ning maksis talle selle eest 450 eurot kuus.

Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia ja kunstide instituudis õppiv autojuht on klõpsanud endisest ministrist palju kauneid ja professionaalseid fotosid, mille Kersna on postitanud sotsiaalmeediasse.

Haridus- ja teadusministeerium kinnitas teisipäeval, et autojuhi tööülesanded jäävad samaks ning äsja haridus- ja teadusministri ametisse nimetatud Tõnis Lukas saab autojuht-fotograafi teenust kasutada.

Elu24 uuris, kas ka peaminister Kaja Kallasel on isiklik fotograaf, kes käib temaga üritustel kaasas, ning kas seda peab tegema maksumaksja raha eest.

Valitsuse kommunikatsioonispetsialist Jürgen Randma vastas Elu24-le järgmiselt:

«Peaministrit ja valitsust toetab igapäevaselt valitsuse kommunikatsioonibüroo, mille üheks ülesandeks on nende avalike suhete korraldamine ja riigisisene teavitustegevus.

Läbipaistev ja arusaadav valitsuskommunikatsioon aitab selgitada avalikkusele valitsuse eesmärke, otsuseid ja tegevusi ning on hea riigivalitsemise üks tunnuseid. Samas on valitsuskommunikatsiooni oluline põhimõte apoliitilisus. Valitsuskommunikatsioon ei tegele kunagi ühegi erakonna huvide edendamise või poliitilise propagandaga.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo töötajatel on tööjuhendist tulenev kohustus tagada valitsuse, peaministri ja riigikantselei sündmuste jäädvustamine. Eraldi tasu selle ees kellelegi ei maksta. 

Lisaks nõustab ja toetab peaministrit peaministri büroo. Büroo koosseisu kuuluvad peaministri nõunikud ja abid, kes nimetatakse ametisse peaministri volituste ajaks.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles