2020. aastal sai «Kuuuurija» saates televaatajatele tuttavaks kurva saatusega noormees Edvin, kelle isa suri, kui poiss oli alaealine, ning ema vaevles alkoholi küüsis. Noormees, keda onu peksis, on jõudnud tänaseks ise Eestimaa Loomakaitse Liidu Facebooki seinale kui südametu ja võigas loomapiinaja. 

Pärast Edvinist rääkiva «Kuuuurija» osa jõudmist teleekraanile sai saade tohutult palju tagasisidet Eesti inimestelt, kes soovisid noormeest omalt poolt aidata. Põlvamaal elav Edvin on nüüd jäänud aga jälle elu hammasrataste vahele ning tal on oht oma koerast Lotest ilma jääda. Nimelt käis Eesti Loomakaitse Liit noormehel külas ja viis äsja sündinud üheksa koerapoega ja nende ema Lote minema, kuna avastati koerte ülalpidamiseks ebasobivad tingimused. Noormees ise selles probleemi ei näe, et koeraema oli meetrise keti otsas, loomad mitu nädalat toitmata ja pojad kohutavates tingimustes. Elu24 võttis ühendust Edvini ja tema naabritega, et uurida, kas tõesti on noormees südametu ning võigas loomapiinaja.

Eestimaa Loomakaitse Liit postitas oma Facebooki seinale, et Põlvamaal Aarnas Kiige talus elab jõhker loomapidaja, kelle suhtumine oma neljajalgsetesse on hoolimatu. Liit käis kohapeal ja 18. juulil viidi täbaras seisus koerad omaniku juurest ära tervisekontrolli. Noorperemees olevat lahkunud kodust juba 12. juulil ja jätnud oma koera Lote koos üheksa vastsündinud kutsikaga saatuse hooleks.

Kommentaarid
Copy