Just need hõrgutised troonivad Ženja Fokini suvetoitude nimekirjas

Raadio Elmar
Copy
Ženja Fokin
Ženja Fokin Foto: Taavi Luhamaa

Moeguru Ženja Fokin rääkis raadio Elmar hommikuprogrammis turul käimise harjumusest. Mees ei käi seal mitte ainult toitu hankimas, ta lahutab seal ka oma meelt. Loe siit, mis teda turul käies kõige enam paelub ja saa teada, mida ta armastab suvel sealt osta.

«Mul on üks väga hea plaan. Garanteerimaks, et marjade ja kõikide muude suviste saaduste saak oleks hea, tuleb minna Balti Jaama turule! Sealt leiab kraami värskelt ja seda kõike just kohalikelt tootjatelt,» sõnas Ženja Fokin.

Fokin lisas, et turul käimine toob talle alati hea tuju. «Kõige paremat inimeste vaatlemist saab teha just turul! Pariisis Eiffeli juures või Roomas Hispaania treppide juures on sama efekt. Ilma naljata, ka turul käib väga sharmantseid ning väärikaid daame. Nad on ennast üles sättinud tõelises väljamineku uhkuses. Seega, turul käies löön kaks kärbest ühe hoobiga. Naudin ilu ja hangin toidukraami,» rääkis ta raadio Elmar hommikuprogrammis.

«Mul on hea meel, et kõik inimesed on õpivõimelised - ükskõik, mis see number siis teie passis ka ei ole. On juhtunud seda, et mõnele prouale komplimenti tehes uuritakse minult, kas tahan neilt võlgu võtta. Kuid alles hiljuti oli siin üks lilleke, kel oli vanust 65 aastat...ta oli nii särav ja õide puhkenud. Tegin komplimendi ja tema tänas mind rõõmsalt,» naeris tuntud stilist. 

Ženja Fokin julgustas rohkem enda ümber inimesi märkama. «Olgu see kolleeg, naaber või tundmatu inimene...kui ta on ennast kenasti ära sättinud, öelge talle hästi. See paneb hea liikluse teele,» mõtiskles ta.

Fokin avaldas muuhulgas ka seda, mida ta hiljuti turul käies kaasa haaras. «Mul on üks hea retsept ja see tuleb Kõrvekülast. Saadan siinkohal tervitused teele Aljonale ja tema naabrinaisele. On üks imeline külm supp, mida oskan valmistada,» rääkis ta.

«Läheb vaja värsket kartulit, kurki, peeti...ja võite lisada veel midagi, mis endale päriselt maitseb. Ehk siis teeme külma suppi! Kartuli ja peedi peab ära keetma ja hiljem jahutama. Siis haarake külmkapist keefir, segage kõik kokku ja lisage ka mõnusat maitserohelist. Ongi teil hea lõuna- või õhtusöök valmis,» õpetas Fokin.

Mees jagas veel teisegi vahva suveretsepti. «Selleks, et sügisel ei peaks kohe apteeki jooksma, tuleks praegu süüa palju Eesti maasikaid! Kohe nii, et suu matsuks ja jalg tatsuks. Ja veel lisaks, tegin hiljuti ühe toreda avastuse. Mõtlesin hiljaaegu, et jaksa seda arbuusi enam niisama süüa. Ja nii asusingi sööma arbuusi koos feta juustuga. Imeline salatilaadne toit, soolane ja magus koos. Tasub proovida ning oma maitsemeeli üllatada,»

«Ise ma väga suur toiduvalmistaja pole. Kuid seevastu naudin hea meelega kõike seda, mida mu lähedased valmistavad. Olen selline hing, kes sööb pakutavat rõõmuga. Seejuures näitan alati ka oma suurt tänutunnet - ega toit ei teki ju iseenesest lauale, keegi peab vilju kasvatama, keegi peab poes käima ja keegi kokkama. Päris tihti tellin toitu ka koju. Elu on mugavaks läinud ja olen selle eest mõistagi väga tänulik,» sõnas Ženja Fokin raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!».

Kuula Ženja Fokiniga tehtud intervjuud SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles