Elamusterohke suvi! Mida põnevat ja lõbusat teha kodumaal?

Copy
Foto: Shutterstock

Mida vahvat suvel ette võtta? Eestis on palju vingeid kohti, mida avastada.

Grand Rose SPA Hotel

Põgene linnakära eest Saaremaa mõnusasse idülli! Ehe Saaremaa saun, värsked maitseelamused kohalikust toorainest, lõõgastavad hoolitsused ja hubased toad – Grand Rose SPA Hotel pakub kõike, mida tõeliseks puhkuseks vajad.

Saaremaise sauna võlud

Eestlane puhkab ikka Saaremaal, sest saarel liigub aeg teisiti ja omasoodu. Meretuultes õõtsuvad kadakad, romantikast ning ajaloolistest hoonetest pakatav Kuressaare linn, meeli kirgastavad kultuurisündmused, ehtsad kohalikud maitsed. Selles lummuses ootab Sind armastatud Grand Rose SPA Hotel, Kuressaares. Meie hotelli toad ja interjöör on kui rikkalik roosiaed oma unikaalsete õitega, kahte samasugust tuba leida on keeruline. Saaremaa suurimas spaa- ja saunakeskuses saad nautida 7 stiilse kujundusega sauna, helesinise veega basseine ning hoolitsusi, mis kõik nii mugavalt teineteisele lähedal.

White Guide restoran Rose

Lisaks eksklusiivsetele tubadele ja mitmekülgsele spaa-alale ning hoolitsustele leiab spaahotellist tõelise toidugurmaanide lemmiku – White Guide restorani Rose. Peakoka German Macharashvili käe all valmivad suus sulavad road saare kohalikust toorainest.

Avasta suvist Kuressaaret

Rentides hotelli vastuvõtust jalgratta saad avastada mõnusalt suvist linna. Hotelli läheduses asuvad Kuressaare armastatuimad vaatamisväärsused ja loomulikult meri.

Suvel on Saaremaa kogu oma võlus väga populaarne ning seetõttu soovitab Grand Rose SPA Hotel enda külastuse broneerida aegsasti. Nii saad puhkusest võtta maksimumi. Vaata rohkem ja broneeri oma puhkus Grand Rose SPA Hotel kodulehel.

Miljoni külastaja garantii. Mida teha ERMis?

Selle suve soovitused Eesti Rahva Muuseumi külastamiseks.

1. Eesti maalikunsti tippteosed

Näitustel "Värvide ilu. Eesti kuldaja kunst Enn Kunila kollektsioonist" ja "Talomuro ilmaruum. Lõuna-Eesti loojad" saab külastaja tutvuda kodumaiste šedöövritega sellistelt meistritelt nagu Konrad Mägi, Eduard Wiiralt, Nikolai Triik jpt. Tule vaata töid Eesti kunsti kuldajast!

2. Eesti ja Soome-Ugri kultuurilugu ligi 5000-l ruutmeetril

ERMi püsinäitus "Kohtumised" pakub igaühele nii avastamist kui äratundmist ajarajal, mis kulgeb tänapäevast jääajani. See on näitus tavalisest Eesti inimesest, kes on siin maal elanud kõikidel aegadel. Mis on aga meie sarnasused ja erinevused teiste soomeugrilastega? Püsinäitus "Uurali kaja" tutvustab soomeugri rahvaid kultuuriliste soorollide taustal.

3. Külastusmäng "Unustatud Mõisad"

Sel aastal saab teiste seas tutvuda ka Raadi mõisakompleksi ja vastvalminud skulptuuripargiga! Külastusmäng suve viiel päeval juulis ja augustis.

4. Eriilmelised külalisnäitused

Põnevaid töid nõukogude tätoveerimiskunstist, mõtisklusi mütoloogia ja kaasaja suhtest ehte- ja metallikunsti varal, puutreimiskunsti ja muudki.

5. Maitsekad muusikasündmused

Kas sind köidavad Maarja ja Rannapi džässikõlad, Hanna-Liina Võsa ja Lauri Liivi svingmuusika või hoopis kahepäevane Punk&Rock festival? Leia meelepärane kontsert sündmuste kalendrist.

Eesti Rahva Muuseum on avatud teisipäevast pühapäevani. Vt ka ERMi sündmuste kava.

Lange Motokeskus

Pisut adrenaliini paneb iga puhkaja silmad särama! Põhjamaade ühes suurimas meelelahutuskeskuses Lange Motokeskuses saavad nii lapsed kui täiskasvanud veeta särtsaka päeva ning oma rallioskused proovile panna. Tartu lähistel asuv 5000-ruutmeetrine sisekardihall annab võimaluse iga ilmaga kardisõidus mõõtu võtta ning veeta lõbus päev pere või sõpradega. Siserajal võtavad mõõtu vaiksed ja moodsad elektrikardid, mis on jõukohased igale motospordihuvilisele. Lisaks sisekardihallile on võimalik kihutada välikardirajal, kus on võimalik sõita lastel koos vanematega tandemkartidel ning tõsisematele motosõpradele on avatud ka motokrossirada. Võistlussportlased saavad tulla rajale oma isikliku kardiga avatud raja päevadel.

Lange Motokeskuses on hea koht, kus lapse motohuvi toita. Seal toimuvad igal nädalavahetusel lastehommikud, kus kõik vähemalt 130-sentimeetrised lapsed saavad turvaliselt katsetada oma motomaailma võimeid ning oskusi lihvida. Lisaks pakutakse lastele pannkooke, et jõud keset toredat hommikut ei raugeks.

Kõige pisematele motofännidele on olemas KTM rada, kus sõidavad kidracerid ehk väikesed laste elektrikardid. Seal saab esimesed motokogemused koguda kas koos vanematega või üksinda.

Lange Motokeskus on ühtlasi hea koht, kus pidada sünnipäeva või firmaüritust, miks mitte isegi pulma! Seltskondadele pakutakse ka võimalust korraldada Grand Prix, et mõõduvõtt oleks eriti põnev. Nädalavahetuseti on kohapeal ka PubBussi toitlustus. Võib olla kindel, et motokeskuses tehtud üritus jääb osalejatele meelde pikaks ajaks.

Lisainfo motokeskuse võimaluste kohta ja broneerimissüsteemi leiab Lange Motokeskuse kodulehelt.

Elamused ootavad Langel!

Saa Pärnuga päriselt tuttavaks

Et Pärnut mõista, tuleks alustada päris algusest. Pärnu Muuseumide ühispiletiga saad oma sihtkohta tõeliselt tundma õppida. Pärnu Muuseum, Koidula Muuseum ja Punane Torn kutsuvad sind retkele läbi ajaloo.

PÄRNU MUUSEUM viib külastajad põnevale ajarännakule 11 000 aasta taha. Heida pilk kiviaega, kulge läbi keskaja, imetle kaubateid ja kindlusi ning ole tunnistajaks sellele, kuidas kujunes Eesti oma suvekuurort.

Sel suvel pakume Pärnu suvekülalisele suurt suvenäitust “ FOR SALE/ NOT FOR SALE“, mis toob külalisteni ehete valmistamise ja kandmise ajaloo muinasajast tänapäevani. Fookuses on Pärnumaale omane ja mujal maailmas ainulaadne kodarraha. Silla uue ja möödunu vahel loob „21. sajandi kodarraha“. Muuseumi palvel lõid 12 eesti metallikunstniku kaasaegsete kodarrahade prototüübid, mille keskel on Eesti Panga poolt antud mündid. Kaasaegsete ehete maailma avab ukse Eesti Metallikunstnike Liidu aastanäitus.

Suure osa kaasaaegsete ehete väljapanekust moodustab Jaan Pärna isikunäitus. 40 aastat eesti ehtekunstis figureerinud Pärnumaalt pärit ehtekunstnik esitleb oma eri loomeperioodide säravamaid näiteid.

KOIDULA MUUSEUM ehk Lydia Koidula majamuuseum on tuntud kui Pärnu Ülejõe koolimaja, kus töötas tollal koolmeistrina tema isa J.V. Jannsen, kes on ühtlasi ka eestikeelse ajakirjanduse rajaja ning Eesti hümni sõnade autor. Koidula muuseumis saab tutvuda nende eluolu ja tegemistega ning näha, kuidas said alguse eestlaste poolt armastatud sündmused ja teosed.

Uue kihina on Koidula muuseumi õuealale loodud rada MEIL AIAÄÄRNE TÄNAVAS. See on Lydia Koidula kodu ja lapsepõlve mängumaa on põnev osa muuseumi aiast. Siin saavad pere pisemad tutvust teha erinevate taimedega, uudistada sagimist putukahotellides, mängida Lolla lapsepõlvemänge

PUNANE TORN on 15. sajandil linnamüüri kagunurka ehitatud vanim säilinud ehitis Pärnus. Pikalt linna vanglana kasutuses olnud torn oli osa keskaegsest linnakindlusest. Tornis tutvustatakse kunagise vangitorni ja keskaegse Uus-Pärnu põnevat lugu. Pööningukorruse ringpanoraamkinos saab näha lühikest animafilmi paikkonna enam kui 11000 aastasest ajaloost. Näitus torni hoovigaleriis annab ülevaate Pärnumaa arheoloogilistest leidudest.

Uudista Pärnu Muuseumi väljapanekute kohta lähemalt nende kodulehelt ja veeda üks elamusi täis päev!

Copy
Tagasi üles