HAIGLA APSAKAS? ⟩ Koroonahaigega ühte palatisse paigutatud tartlane: valvearst käis ja pakkus kompromissi (2)

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Maarjamõisa haigla erakorralise meditsiini osakond. Foto on illustreeriv.
Maarjamõisa haigla erakorralise meditsiini osakond. Foto on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Peavaluhoogudega haiglasse sattunud Ingvarit tabas pühapäeva hommikul ehmatus, kui selgus, et tema palatisse eelmisel õhtul toodud mees on koroonahaige. Haigla vea tõttu peab nüüd ka Ingvar haiglasse karantiini jääma või sealt lahkudes lükkama edasi homseks kokku lepitud uuringud.  

Tartu Ülikooli kliinikumi neuroloogia osakonnas viibiv Ingvar (43) pöördus Elu24 poole murega. «Juhtus nii, et EMO tegi vea ja saatis koroonahaige patsiendi minu palatisse,» ütleb mees, kes viibib haiglas suurte peavalude tõttu.

«Valvearst käis ja pakkus kompromissi. Ta ütles, et pean olema karantiinis kuni 23. juulini. Karantiin tähendab, et istun üksi palatis ja keegi vaatamas käia ei saa. Ise ka palatist lahkuda ei tohi. Ei või õue minna. Ühesõnaga, oleksin nagu vanglas,» räägib mees Elu24-le, tõdedes, et sellise variandiga ta nõus olla ei saa. «Teine variant, mida arst pakkus, on aga see, et nad kirjutavad mind kohe haiglast välja ja esmaspäevaks planeeritud uuringud lükkuvad edasi. Arst ütles, et peaksin valima ühe nendest lahendustest, kuid mulle ei sobi kumbki variant,» sõnab Ingvar, kes soovib, et tal oleks haiglasse jäädes võimalus kohtuda õues oma elukaaslasega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles