Kaunil rannal toimunud võigas kuritöö võib riigile palju maksma minna (1)

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy

Aastaid tagasi Kreekas asuval Parose saarel toime pandud kuritegu võib riigile palju maksma minna. Nimelt peab Kreeka maksma kuriteo ohvrile kahjutasu, kuna kurjategija viibis riigis ebaseaduslikult.

Kreeka riik peab maksma hüvitist 2012. aastal riigis ebaseaduslikult viibinud ja kuriteo toime pannud mehe ohvrile, otsustas riiginõukogu kolmapäeval.

Kreeka neiu Myrto Papadomichelaki oli vaid 15-aastane, kui ta vägistati ja heideti kaljult alla surema. Juhtum leidis aset 22. juulil 2012 Parose saarel, kus Myrto koos emaga suvepuhkust veetis.

Säärase kuritööga sai hakkama Pakistanist pärit Ahmed Waqas, kes viibis riigis ebaseaduslikult. Nüüd peab Kreeka riik maksma kannatanud naisele kompensatsiooni, vahendab Keep Talking Greece.

Tüdruk leiti poolpaljana, teda oli kõvasti pekstud ja ta näol oli suur vigastus. Leidmise hetkel oli ta koomas. Toimunu tagajärjel neiu invaliidistus, mis tõi perele kaasa finantsprobleemid. 

Myrto ema Maria Kotrotsou süüdistab juhtunus Kreeka riiki, väites, et sellist kuritegu poleks juhtunud, kui Pakistani kodanik Ahmed Waqas oleks õigel ajal kinni võetud ja tagasi kodumaale saadetud. Mees oli aga viibinud ebaseaduslikult Kreekas juba kaks aastat.

Riiginõukogu ei ole veel kindlaks määranud hüvitise suurust, mida Kreeka riik peab kannatanule maksma. See on kohtu otsustada.

«Kogu protsess võtab ilmselt kaua aega,» ütles Myrto ema. Võib juhtuda ka nii, et riik kaebab otsuse edasi, püüdes maksmist vältida.  

Waqas ründas Myrtot, kui neiu jalutas Parose saarel ühe populaarse ranna kaugemas osas. 22-aastane Waqas arreteeriti vahetult pärast kuriteo toimepanemist ja talle mõisteti karistuseks eluaegne vangistus ja veel 25 aastat.

Myrto ema ütles kolmapäeval meediale, et ta on kuulnud, et süüdimõistetu soovib taotleda tingimisi vangistust. «Koletis, kes hävitas mu tütre elu, tahab saada vabadusse,» sõnas ta. Praeguseks on mees trellide taga veetnud kümme aastat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles